BELOFTEN BEGINNEN BEKERPOULE MET GELIJKSPEL

Jong Feyenoord/Excelsior is maandagavond de poulefase van het bekertoernooi voor beloften begonnen met een 1-1 gelijkspel tegen Jong ADO Den Haag. De ploeg van trainer André Hoekstra kreeg de beste kansen om de drie punten te pakken, maar verzuimde om de kansen af te maken. Het enige Rotterdamse doelpunt kwam op naam van Hanne Hagary. Dwight Tiendalli viel vijf minuten voor tijd uit met een schouderblessure. Luigi Bruins speelde maandagavond negentig minuten.
De eerste wedstrijd die de beloften in het stadion van Excelsior speelden, kende een weinig spectaculaire openingsfase. Tot aan de openingstreffer van Hanne Hagary na bijna een halfuur spelen, was er nauwelijks iets te beleven op Woudestein. De toeschouwers waren tot die tijd alleen even opgeveerd van hun stoel, toen Hagary al na vier minuten spelen een teen te kort kwam om een voorzet van Luis Pedro binnen te tikken.

De eerste goede aanval van de wedstrijd na bijna een halfuur, kreeg desondanks direct het slot dat het verdiende, zij het dat de bal ietwat gelukkig in het doel verdween. Een knappe combinatie over meerdere schijven eindigde toen Dwight Tiendalli een voorzet vanaf de rechterkant via het gezicht van Hagary over de doellijn zag stuiteren.

Het doelpunt was het startschot voor een attractief laatste kwartier van de eerste helft, waarin ook de bezoekers zich voor het eerst lieten gelden. Sterker nog, bij de eerste de beste mogelijkheid van ADO was het direct raak. Yuri Cornelisse werd hierbij helemaal vrijgelaten bij de tweede paal, nadat Serhat Koksal een vrije trap vanaf de linkerkant indraaide. Cornelisse kon vervolgens met een sliding de bal binnentikken.

Nog in dezelfde minuut kreeg Pedro een uitgelezen mogelijkheid om Jong Feyenoord/Excelsior direct weer op voorsprong te brengen, maar de aanvaller verzuimde na een slim genomen vrije trap van Luigi Bruins om de bal direct langs de doelman te schieten. In plaats daarvan twijfelde hij te lang, waardoor de aanval pas eindigde na een afstandschot van Manteiga dat op de paal belandde. Vijf minuten later herhaalde Bruins dat kunstje, door van afstand eveneens de paal te raken.

Na rust waren het de Rotterdamse beloften die de beste mogelijkheden kregen om weer op voorsprong te komen. De ploeg speelde bij vlagen aardig combinatiespel en zag dat na een uur spelen bijna beloond worden met een treffer. ADO-doelman Christian van Wijngen sprong knullig onder een stuiterbal door, waarna Pedro de bal voor het binnentikken had. De aanvaller wachtte alleen te lang en verspeelde de opgelegde kans.

Het was een laatste hoogtepuntje in een verder vrij matte wedstrijd. Op de hoofdtribune van Woudestein werd alleen nog eenmaal geklapt, toen Koksal een kwartier voor tijd een vrije trap leek binnen te schieten, maar deze eindigde in werkelijkheid in het zijnet.

Jong Feyenoord/Excelsior – Jong ADO Den Haag 1-1

28’ 1-0 Hagary
32’ 1-1 Cornelisse

Scheidsrechter: V.d. Kerkhof

Geel: Calor