Fanshop
Fanshop

BEEN: 'VERTREK DE CLER, HOFLAND EN MAKAAY ONBESPREEKBAAR'

Feyenoord wil het lopende seizoen afmaken met zowel Tim de Cler, als Kevin Hofland en Roy Makaay. Deze mededeling heeft hun zaakwaarnemer Rob Jansen dinsdag te horen gekregen tijdens een uitgebreid onderhoud met de directie van Feyenoord en trainer Mario Been.
Been gaf in het gesprek aan dat het vertrek van de drie spelers wat hem betreft zelfs ‘onbespreekbaar’ is. ‘Want we hebben ze stuk voor stuk nog keihard nodig dit seizoen’, zo liet de oefenmeester zowel de directie als Rob Jansen dinsdagmiddag weten in Stadion De Kuip. Voor één van hen zou de oefenmeester ‘eventueel en met tegenzin’ een uitzondering willen maken, gaf Been nog wel aan. ‘Alleen als Roy Makaay zelf aangeeft dat hij zijn geluk liever ergens anders beproeft, en er doet zich voor hem een mooie gelegenheid voor, zal ik me daar niet tegen verzetten.’ Ook de directie van Feyenoord gaf aan in dat geval mee te zullen denken met de speler. Dit uit respect voor Roy’s fantastische loopbaan en de voorbeeldige wijze waarop de speler zich altijd heeft opgesteld naar de club. ‘Gezien zijn reputatie en indrukwekkende erelijst kunnen we ons voorstellen dat Roy zijn loopbaan niet wil beëindigen bij een ploeg waar hij niet gegarandeerd een basisplaats heeft’, aldus algemeen directeur Eric Gudde. Ook Been ziet dat in: ’Maar ik hoop dus van harte dat het zo ver niet komt’, aldus de trainer.

Zaakwaarnemer Rob Jansen was tevreden over het verloop en de uitkomst van het gesprek. ‘Het is goed voor iedereen dat nog eens duidelijk is uitgesproken dat deze spelers door de clubleiding en de trainer als belangrijke schakels worden gezien.’