Fanshop
Fanshop

BELOFTEN DOOR PERSOONLIJKE FOUTEN ONDERUIT TEGEN BOTAFOGO

Jong Feyenoord/Excelsior heeft donderdagavond een oefenwedstrijd tegen Botafogo onder 20 met 1-2 verloren. Het oefenduel met de Braziliaanse tegenstander op het terrein van DCV in Capelle aan den IJssel werd na tachtig minuten beëindigd wegens onweer. De eindstand was bij rust al bereikt. Peter de Lange verzorgde het enige Rotterdamse doelpunt.
Het had er donderdag bijna een halfuur de schijn van dat Jong Feyenoord tegen een ruime nederlaag op zou lopen tegen de leeftijdsgenoten van Botafogo. De ploeg van André Hoekstra maakte een matte indruk, terwijl de bezoekers juist alles brachten wat je van een Braziliaanse ploeg verwacht.

De spelers van Botafogo waren behendig in de kleine ruimte en bovendien zat er veel beweging in de ploeg. Jong Feyenoord/Excelsior mocht daardoor niet eens klagen dat het halverwege de eerste helft 0-2 voor de bezoekers was.

Het eerste doelpunt mocht Peter de Lange zich aanrekenen. De aanvaller leidde knullig balverlies op het middenveld, waarna Botafogo zich met een razendsnelle counter richting het doel van Kostas Lamprou begaf. Een voorzet vanaf links werd vervolgens door de spits onhoudbaar in de lange hoek geschoten.

Vier minuten later verdubbelden de Brazilianen de marge al. Dit keer was het Jerson Anes Ribeiro die de bal simpel verspeelde, door van achteruit door het midden uit te verdedigen. Daar kon een Braziliaan de bal oppikken en van afstand via de paal en het lichaam van Lamprou binnen schieten.

Met die treffer schrok Jong Feyenoord/Excelsior eindelijk goed wakker, want in het vervolg van de eerste helft schakelden de Rotterdammers een tandje bij. Sterker nog, de eerste de beste geslaagde aanval van de wedstrijd betekende direct de aansluitingstreffer. Hierbij stoomde Miquel Nelom langs de linkerflank op, voordat hij Jaap van Duijn bereikte. Die gaf de bal hoog voor op De Lange, die in alle vrijheid binnen kon koppen.

Onder toeziend oog van onder meer André Bahia, die kwam kijken hoe zijn landgenoten het er vanaf brachten, kenden de beloften een beter begin van de tweede helft dan de eerste. De ploeg had meer balbezit, al kwam het nauwelijks tot grote kansen.

De bezoekers loerden in deze fase vooral op de counter en zorgden op die manier voor het meeste gevaar. Twee prima reddingen van Kostas Lamprou kort na rust hielden de Rotterdammers op de been.

Terwijl er een enorme wolkbreuk boven het hoofdveld van DCV was losgebarsten, maakte Jong Feyenoord/Excelsior in de resterende speeltijd nauwelijks nog aanspraak op de gelijkmaker. De speeltijd was korter dan gepland, want in verband met onweer floot de scheidsrechter na tachtig minuten voor het eind van de wedstrijd.

Jong Feyenoord – Botafogo U20 1-2
Scoreverloop:
20’ 0-1
24’ 0-2
27’ 1-2 De Lange

Opstelling Jong Feyenoord:
Lamprou; Weber, Monteiro, Calor, Nelom (46’ Hagary); De Vries (55’ Manteiga), Ribeiro, Been; van Oranje (55’ Pedro), De Lange en Van Duijn.