ONDER 16 BEGINT BEKERPOULE MET GELIJKSPEL

Feyenoord Onder 16 is donderdagavond de poulefase van het bekertoernooi begonnen met een 2-2 gelijkspel tegen FC Den Bosch B1. De ploeg van trainer Gaston Taument was voor rust de betere ploeg, maar had de tweede helft meer moeite om aan te haken bij het fysieke spel van de tegenstander. ‘Een mooi leermoment voor ons’, zei Taument achteraf.
De trainer refereerde daarmee aan de competitie die over een paar weken voor Onder 16 begint. De ploeg, die vorig jaar kampioen werd en daardoor dit seizoen uitkomt in de eerste divisie voor B-junioren, is ingedeeld bij allemaal tweedejaars B-ploegen. ‘Fysiek zijn die vaak wat sterker dan wij, maar voetballend mogen ze geen probleem voor ons zijn’, stelde Taument. ‘Wij moeten ermee leren omgaan dat we niet meegaan in het fysieke spel van de tegenstander, maar juist voetballend onze kwaliteiten laten zien.’

Donderdag lukte dat ten dele. De eerste helft was van een redelijk niveau, met nu en dan aardige combinaties. Onder 16 kwam na acht minuten verdiend op voorsprong dankzij een doelpunt van Joey Sleegers. Desondanks was het spel van de Rotterdammers te onrustig en af en toe ontbrak de organisatie. Dat FC Den Bosch kort voor rust gelijk maakte, was daarom niet tegen de verhoudingen.

Na rust kwamen de bezoekers al snel op voorsprong, waarna Anass Achachbar na een uur spelen uit een vrije trap de eindstand bepaalde. ‘De tweede helft hebben we weinig voetbal meer laten zien en werden de spelers wat vermoeid’, vertelde Taument. De ruimtes op het veld werden daardoor wat groter dan voor rust, al resulteerde het niet in veel kansen voor Den Bosch.