Fanshop
Fanshop

CHEQUE NAMENS BURGEMEESTERS VOOR SOPHIA KINDERZIEKENHUIS

De jaarlijkse wedstrijd tussen een elftal van burgemeesters uit de regio Rotterdam en een elftal van de Feyenoord Business Club is zondagmiddag gewonnen door de burgemeesters. De ploeg was op Varkenoord met 3-2 te sterk voor de Business Club-leden, die zich onder meer hadden versterkt met Peter Houtman en Ben Wijnstekers. De burgemeesters gebruikten de wedstrijd tevens om geld in te zamelen voor het Sophia Kinderziekenhuis. Zo kon er na afloop van het duel op de tweede verdieping van het Maasgebouw een cheque van 1.500 euro overhandigd worden aan prof. dr. Arnold P. Oranje van het Sophia.
Het geld is bestemd voor de stichting Vrienden van het Sophia. ‘Het bedrag zal gebruikt worden voor verschillende projecten waar de stichting zich mee bezig houdt en zo in ieder geval een goede bestemming krijgen’, aldus Oranje, die de tweede helft van de wedstrijd floot.

De burgemeesterswedstrijd vond zondag voor de achtste keer plaats. Het duel werd deze editie pas in de laatste minuut beslist. Tevens werd er in de tweede helft een doelpunt van de Business Club afgefloten wegens vermeend buitenspel. ‘Uiteindelijk doet de uitslag er natuurlijk niet toe’, stelde Peter Brunings, manager sales van Feyenoord, achteraf. ‘Het belangrijkste is dat de wedstrijd in een sfeer van sportiviteit en prettige rivaliteit wordt afgewerkt. Volgend jaar zullen we de burgemeesterswedstrijd voor de negende keer organiseren.’