Fanshop
Fanshop

FEYENOORD – RODA JC IN DE MEDIA

Feyenoord.nl blikt na elke speelronde terug op de wedstrijd van Feyenoord, aan de hand van verslagen en reacties in de media. Een overzicht uit dagbladen en van websites, plus een samenvatting en reacties van Eredivisie Live. Deze keer: Feyenoord tegen Roda JC, eindstand: 4-0.
ANP:
De openingszet kwam van een oude bekende voor Roda JC, Sekou Cissé. Hij gebruikte zijn sterkste wapens, fysieke kracht en snelheid. Verdediger Davy de Fauw had beter moeten weten, de afgelopen seizoenen waren zijn teamgenoten. Ook doelman Bram Castro werd omspeeld, met een technisch hoogstandje.

AD Sportwereld:
De Guzman mocht het gisteren weer op zijn favoriete positie – op ‘10’ achter diepe spits Jon Dahl Tomasson – proberen. Waar hij zichzelf in zijn ijver aanvankelijk voorbij liep, groeide hij in de wedstrijd. Vlak voor rust bekroonde hij de ijzersterke eerste helft van Feyenoord met de fraaie 3-0. De geboren Canadees vierde zijn eerste doelpunt van het seizoen met het overwinningsgebaar van sprinter Usain Bolt, die op de WK atletiek ook wel Usain Gold werd genoemd.

GPD-bladen:
Trainer Mario Been vindt het niet leuk, een eventueel vertrek van De Guzman. Hij speelt achter spits Jon Dahl Tomasson en wisselt samen met de Deen en de flankspelers Sekou Cissé en Andwélé Slory steeds van positie. Dat maakt het voor iedere tegenstander moeilijk om zich op Feyenoord in te stellen, hoewel dat effect over een paar maanden weer uitgewerkt kan zijn, zoals ook gebeurde in de eerste maanden onder Bert van Marwijk, twee jaar geleden.

Sp!ts:
Op de vraag of hij zich voorafgaand aan het duel met Roda had voorgenomen zich in de kijker te spelen, kon De Guzman niet veel meer dan glimlachen. ‘Ach ja, het ging best lekker. En als er een mooie club komt, ga ik daarmee praten. Dat zou mooi zijn voor mij en Feyenoord, dat een mooie transfersom verdient. Toen ik hier tien jaar geleden kwam, had ik helemaal niets. Feyenoord is daardoor mijn tweede familie geworden. Als ik hier aan het eind van het seizoen transfervrij de deur uit loop, zou dat mij een slecht gevoel geven.’

RodaJC.nl:
Feyenoord herpakt zich in de 60e minuut pas echt als het twee keer dicht bij de vierde treffer is. Binnen 20 seconden wordt de bal eerst door Kah en later door Djoum van de lijn gehaald. Even hierna is Roda JC weer naarstig op zoek naar een doelpunt. Het wilt echter niet lukken om de marge van drie te verkleinen. Inzetten van zowel Hadouir en de ingevallen Skoubo treffen geen doel. Vijf minuten voor tijd ziet ook Ruud Vormer geen beloning voor een prachtig schot.

Bekijk hier de samenvatting van Feyenoord tegen Roda JC en de reacties van Mario Been, Jonathan De Guzman en Sekou Cissé.