ONDER 19 DANKZIJ STERKE TWEEDE HELFT LANGS VOLENDAM A1

Feyenoord Onder 19 heeft dinsdagmiddag de tweede competitiewedstrijd van het seizoen winnend afgesloten. De ploeg van trainer Jean-Paul van Gastel was met 1-2 te sterk voor FC Volendam A1, dat bij rust nog met 1-0 voorstond. Treffers van Luc Castaignos en Kevin Jansen zorgden ervoor dat O/19 de drie punten alsnog mee naar Rotterdam kon nemen.
Het verhaal van de eerste helft, was in grote lijnen hetzelfde als de afgelopen wedstrijden. Feyenoord had het betere van het spel, zonder tot echt grote kansen te komen, terwijl bij de thuisploeg het eerste goede schot na twintig minuten ook direct binnen vloog. Toch riep O/19 dat deels over zichzelf af. De ploeg speelde in een te laag tempo, verzuimde om van achteruit de vrije man te vinden en deed voorin te weinig om duels te winnen.

Na een pittige preek in de rust van Van Gastel, gooide Feyenoord het in de tweede helft over een andere boeg. De Rotterdammers gooiden het tempo omhoog en gaven Volendam zo het nakijken. Doelman Niels Konijnenburg moest nog eenmaal in actie komen, maar verder was het Feyenoord dat na rust het heft in handen had.

Kevin Jansen tekende na dik een uur spelen voor de verdiende gelijkmaker, waarna Luc Castaignos ruim tien minuten later op aangeven van uitblinker Jerson Cabral de winnende treffer maakte.

‘Als we ons eigen spel kunnen spelen zoals in de tweede helft, zijn wij moeilijk te verslaan’, zei Van Gastel achteraf. ‘De spelers moeten dan wel hun eigen ding blijven doen. Aan de inzet lag het vandaag niet, maar het tempo lag aan het begin te laag en er werden te veel verkeerde keuzes gemaakt. Na rust hebben we de achterstand verdiend weggepoetst.’

FC Volendam A1 – Feyenoord O/19 1-2