Fanshop Tegemoetkoming
Fanshop Tegemoetkoming

JONG FEYENOORD/EXCELSIOR START COMPETITIE MET ZEGE

Jong Feyenoord/Excelsior is dinsdagavond de eredivisie voor beloftenelftallen met een 2-0 zege op Jong Heerenveen/Emmen gestart. Op Woudestein zorgden aanvoerder Jerson Anes Ribeiro en Jordao Pattinama voor de Rotterdamse doelpunten. Georginio Wijnaldum maakte na enkele weken aan de kant te hebben gestaan met een bovenbeenblessure zijn rentree. De jeugdinternational speelde de volle negentig minuten en maakte een gretige indruk.
De Rotterdammers hadden de eerste helft weinig te duchten van hun gasten, die via Samir Fazli slechts eenmaal echt gevaarlijk werden. Erwin Mulder reageerde na 38 minuten alert, waardoor Jong Feyenoord/Excelsior een onterechte achterstand bespaard bleef. De ploeg van trainer André Hoekstra was de eerste helft namelijk heer en meester in Kralingen en creëerde diverse uitgespeelde mogelijkheden, maar was wat ongelukkig in de afronding.

Jong Feyenoord/Excelsior zocht met name via de linkerkant met Tim de Cler en Diego Biseswar de aanval, wat enkele prima voorzetten tot gevolg had. Steeds waren Wijnaldum en de veelvuldig voorin opduikende Kelvin Leerdam het eindstation, maar de jeugdinternationals raakten lat, paal en de vuisten van Jong Heerenveen/Emmen-doelman Diederik Bangma.

De sluitpost dacht de rust te gaan halen met een schoon doel, maar Anes Ribeiro zorgde bij het scheiden van de markt met een droge knal vanaf de rand van het strafschopgebied voor de meer dan verdiende 1-0.

Zo veel kansen de ploeg van Hoekstra voor de rust creëerde, zo weinig gevaarlijke momenten vielen er aanvankelijk in de tweede helft te noteren. Een gebrek aan nauwkeurigheid in de passing stond nieuw Rotterdams gevaar lange tijd in de weg, terwijl Jong Heerenveen/Emmen aan de andere kant ook weinig potten wist te breken.

Pas diep in de tweede helft nam Jong Feyenoord/Excelsior verder afstand van hun tegenstander, toen Tim de Cler met een verfijnde steekpass Pattinama vrij voor Bangma zette. De aan Excelsior verhuurde aanvaller bleef oog in oog met de doelman koel en schoof de bal beheerst in de verre hoek: 2-0.

Nog geen minuut later verzuimde invaller Luis Pedro de derde Rotterdamse treffer aan te laten tekenen. De invaller schoot over, na goed terugleggen van de in de rust ingevallen Tim Vincken. De Rotterdammers kregen in de slotfase steeds meer ruimte voorin, maar wisten hier geen gebruik van te maken.

Jong Feyenoord/Excelsior – Jong Heerenveen/Emmen 2-0

Scoreverloop:
45’ 1-0 Anes Ribeiro
80’ 2-0 Pattinama

Opstelling Jong Feyenoord/Excelsior: Mulder; Leerdam, Ignjatovic, Nelom, De Cler; Landzaat (46’ Hagary), Bruins (77’ Pedro), Anes Ribeiro; Wijnaldum, Pattinama en Biseswar (46’ Vincken).