Fanshop
Fanshop

O/18 EENVOUDIG NAAR TWEEDE RONDE BEKERTOERNOOI

Feyenoord O/18 heeft zich woensdagavond betrekkelijk eenvoudig geplaatst voor de tweede ronde van het bekertoernooi. De ploeg van trainer Jan Gösgens won op Varkenoord met 6-0 van Quick A1 en gaat daardoor samen met Excelsior A1, dat eenvoudig met Excelsior Maassluis A1 afrekende, vanuit de poulefase door naar de volgende ronde. Apollon Lemondzhava (2), Anouar Boukhari, Daniel Alund, Ryan Bouwmeester en Daan Rienstra namen de Rotterdamse doelpunten voor hun rekening.
Feyenoord O/18 (A2) kwam tegen Quick, tevens tegenstander in de competitie, via Boukhari al na twee minuten op voorsprong, maar wist de voorsprong pas na de rust verder uit te bouwen. ‘De eerste helft hadden we het moeilijk en ging de wedstrijd gelijk op’, zei Gösgens na afloop.

De oefenmeester zag zijn ploeg na de rust kort achterelkaar het tweede en derde doelpunt maken, waarna de wedstrijd gelopen was. ‘We hebben toen heel aardig gevoetbald’, zei hij. Met name de 5-0 van Bouwmeester bracht de handen van de toeschouwers in Rotterdam-Zuid op elkaar. De aanvallende middenvelder stond aan het einde van een aanval over meerdere schijven, die Gösgens na afloop als ‘uitstekend uitgespeeld’ kwalificeerde.

‘Op conditioneel en fysiek vlak staan de jongens er steeds beter voor en er wordt hard gewerkt’, besloot de oefenmeester. ‘Het begint steeds meer een team te worden. Ik ben dan ook zeker niet ontevreden.’

Feyenoord O/18 – Quick A1 6-0

Scoreverloop:
2’ 1-0 Boukhari
48’ 2-0 Alund
53’ 3-0 Lemondzhava
60’4-0 Lemondzhava
65’ 5-0 Bouwmeester
70’ 6-0 Rienstra

Opstelling Feyenoord O/18: Termijn; Van Oosten, Smith, Wijmer, Angel Qurijo (46’ De Rooij); Kruithof, Bouwmeester (65’ Scholman), Boukhari; Velder, Lemondzhava en Alund (65’ Rienstra).