Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

VERKLARING LEO BEENHAKKER

Zowel tijdens de uitzending van het programma Voetbal International van maandag 24 augustus j.l. als in het gelijknamige weekblad van woensdag 26 augustus 2009 is er door de heer Johan Derksen een aantal actuele feiten betreffende Feyenoord geventileerd. Feiten die inderdaad voor het merendeel juist zijn, feiten waarvan echter niet de behoefte bestond deze vanuit Feyenoord in de openbaarheid te brengen. Helaas, door een zeer curieuze samenloop van omstandigheden heeft de heer Derksen hiervan kennis kunnen nemen.
Los van de vraag of de heer Derksen de bij puur toeval verkregen informatie op deze wijze had moeten gebruiken – beter gesteld misbruiken – en de daar aan te koppelen discussie betreffende enige beroepsethiek, het meest storende zijn de interpretatie en de conclusies van de heer Derksen op basis van deze feitelijkheden.

De hiërarchie binnen de directie van Feyenoord is duidelijk, en ondergetekende heeft geen enkel argument c.q. behoefte hier enige verandering in te brengen. Kreten als ‘Leo Beenhakker is de baas bij Feyenoord’ en dergelijke suggereren een machtsstrijd binnen de directie waarvan absoluut geen sprake is. Het directie team, let op het woord team, heeft uitsluitend als gezamenlijke doelstelling Feyenoord zowel sportief als financieel weer terug te brengen op een nationaal en internationaal niveau, waar deze club gezien zijn historie behoort te zijn en waar de fantastische achterban van deze club recht op heeft.

De rol van ondergetekende bestaat slechts uit het leveren van technische adviezen om behulpzaam te zijn bij het bereiken van deze doelstelling.

Rotterdam, 28 augustus 2009.
Leo Beenhakker,

Adviseur technische zaken.