JEUGDPLOEGEN BOEKEN PRIMA RESULTATEN

Feyenoord onder 19 heeft zaterdagmiddag de uitwedstrijd tegen FC Twente/Heracles A1 met 0-1 gewonnen. Shabir Isoufi zorgde kort na de rust voor de enige treffer. Onder 18 won in Kralingen ook haar derde bekerduel. Excelsior A1 werd met 0-3 verslagen door doelpunten van Daniel Alund (2) en Apollon Lemondzhava. Onder 17 startte op eigen veld de competitie met een 3-0 winstparij op ADO Den Haag B1. Onder 16 speelde uit bij RBC Roosendaal B1 met 1-1 gelijk en bekert daardoor verder. Voor onder 14 stond zaterdag een oefenduel met PSV op het programma, maar vanwege een groot aantal afwezigen in de ploeg van trainer Rob Kurvers, is besloten deze wedstrijd te verzetten naar een latere datum.
O/19 ZAKT VER TERUG NA VOORSPRONG OP FC TWENTE/HERACLES

Dat Feyenoord O/19 zaterdag uit bij FC Twente/Heracles A1 slechts met 0-1 wist te winnen, had vooral met een gebrek aan scherpte te maken. De Rotterdammers waren voor de rust stukken beter dan hun opponent en kregen vijf opgelegde kansen, waarbij de talenten van coach Jean-Paul van Gastel liefst vier keer vrij voor de keeper van de gastheren op mochten duiken, maar niet raak wisten te schieten.

‘Dat is al vanaf de eerste training het verhaal’, verzuchtte Van Gastel na afloop. ‘We hebben veel te veel kansen nodig om tot scoren te komen. Gelukkig ging de eerste de beste kans na de rust er wel in.’ Isoufi kreeg na 49 minuten de bal voor zijn voeten na goed doorjagen van Andréa Fileccia en schoot prompt het enige doelpunt van de wedstrijd binnen: 0-1.

In plaats van door te drukken en verder afstand te nemen van FC Twente/Heracles liep Feyenoord na de verkregen voorsprong steeds verder achteruit en werd het geen moment meer gevaarlijk. ‘Van onze kant was de tweede helft dramatisch slecht’, besloot Van Gastel. ‘We hadden iets arrogants en hautains over ons. Desalniettemin hebben we niet veel weggegeven. De eerste helft haalden we een behoorlijk niveau, maar helaas vielen we na rust ver terug.’

FC Twente/Heracles Almelo A1 – Feyenoord O/19 0-1

49’ 0-1 Isoufi

Opstelling O/19: Van der Post; Eekman, Schenkeveld, De Vrij, Martins Indi; Van Haaren, Jansen (88’ Erkelens), Clasie; Isoufi (88’ Boukhari), Castaignos en Fileccia (57’ Schoonheijm).

O/18 BOEKT GOEDE OVERWINNING OP STERK EXCELSIOR A1

O/18-coach Jan Gösgens was vooraf beducht voor de kracht van Excelsior A1, dat de eerste twee bekerwedstrijden met liefst 8-0 had gewonnen. De Kralingers waren net als Feyenoord al geplaatst voor de tweede ronde van de KNVB beker, waardoor er bij de krachtmeting tussen de Rotterdamse ploegen slechts prestige op het spel stond. Na een gelijkopgaande wedstrijd trok Feyenoord uiteindelijk aan het langste eind en won afgemeten met 0-3.

Voor de rust kwam de vooraf door Gösgens aan Excelsior toegedichte kracht ook aan het licht en had zijn elftal het moeilijk. De Kralingers waren beter en kregen ook diverse mogelijkheden, maar Twan van Putten hoefde in zijn doel desondanks niet te buigen.

Kort na de rust zette Alund O/18 op voorsprong, om binnen het uur ook voor de 0-2 te zorgen. De aanvaller profiteerde verdediging na een afgeslagen corner van de thuisploeg van een foute inschatting van Excelsiors en had daardoor een vrije doortocht naar het doel. Alund bleef koel en schoot beheerst binnen, iets wat Lemondzhava tien minuten later ook deed na de bal te hebben veroverd door goed door te jagen.
‘De tweede helft speelden we een goede pot’, keek Gösgens tevreden terug. ‘We maakten op de juiste momenten de doelpunten. Dat we tegen een sterke tegenstander als Excelsior winnen vind ik een knappe prestatie. Ik had niet verwacht dat we al zo ver zouden zijn.’

Excelsior A1 – Feyenoord O/18 0-3

49’ 0-1 Alund
57’ 0-2 Alund
67’ 0-3 Lemondzhava

Opstelling O/18: Van Putten; Van Oosten (70’ Berkvens), Wijmer, Kruithof, De Rooij; Rienstra (46’Smith), Bouwmeester, Scholman; Alund (75’ Bilen), Lemondzhava en Angel Qurijo (60’ A. Velder).

TELLER ONDER 17 BLIJFT TEGEN ADO STEKEN OP 3-0

Feyenoord onder 17 is zaterdag de competitie begonnen met een 3-0 zege op ADO Den Haag B1. Hoewel trainer Cor Adriaanse blij was dat de Rotterdammers het volle pond pakten bij de opening van de competitie, was hij minder te spreken over de manier waarop de zege tot stand kwam. Voetballend was het nog niet helemaal in orde wat O/17 liet zien en bovendien verzuimde de ploeg om uit te lopen naar een grotere score.

Daar kregen de Rotterdammers namelijk wel degelijk de kansen voor. Al na tien minuten had de 3-0 op het scorebord moeten staan, maar in plaats daarvan viel er alleen een treffer van Vincent Janssen te noteren. Elvis Manu en Jair Balrak hadden toen al alleen voor de keeper gemist.

De 1-0 was ook direct de ruststand, hoewel Feyenoord veel kansen had gehad de marge te vergroten. ‘We maakten het onszelf daarmee onnodig moeilijk. Er kan er aan de andere kant altijd zomaar eentje invliegen’, zei Adriaanse.

Na rust stelde O/17 orde op zaken, toen Janssen na een krap uur spelen met een steekbal Manu bediende, die beheerst afrondde. Vier minuten later beslist Balrak met een rebound de eindstand.

‘De wil was er wel vandaag, maar de spelers moeten veel rustiger aan de bal worden’, blikte Adriaanse achteraf terug. ‘Er werd veel te veel gelopen met de bal, waardoor te vaak onnodig balverlies werd geleden. Als we het slimmer spelen, hadden we de wedstrijd veel eerder kunnen beslissen.’

Feyenoord O/17 – ADO Den Haag B1 3-0

9’ 1-0 Janssen
57’ 2-0 Manu
61’ 3-0 Balrak

Opstelling O/17: De Jong; J. van Deelen, Rutten, Van Huijgevoort (66’ J. Steenvoorden), Y. van Deelen; El Harouchi (51’ Blij), M. Steenvoorden, Cornelissens (41’ Agatowski); Manu, Balrak en Janssen (63’ Van der Velden).

ONDER 16 NA GELIJKSPEL DOOR IN BEKERTOERNOOI

Feyenoord onder 16 heeft dankzij een 1-1 gelijkspel bij RBC Roosendaal B1 de volgende ronde van het bekertoernooi bereikt. Beide ploegen hadden aan een remise genoeg om bij de eerste twee in de poule te eindigen en daarmee door te dringen tot de volgende ronde. Kyle Ebecilio maakte na tien minuten spelen het enige Rotterdamse doelpunt.

Taument keek achteraf tevreden terug op de wedstrijd van zijn ploeg. O/16 was qua werklust minstens gelijk aan de tegenstander en liet bovendien meer voetbal zien dan in de afgelopen wedstrijden. ‘Tot diep in de tweede helft hebben we fases van goed voetbal en aardige combinaties laten zien’, stelde Taument achteraf.

Met iets meer geluk had Feyenoord ook nog met de volle winst kunnen vertrekken uit Roosendaal, maar het schortte aan de afwerking. Zo werd nog eenmaal de paal geraakt. ‘Achterin stonden we juist heel goed, dus daar ben ik uitermate tevreden mee’, aldus Taument.

Voor O/16 begint volgende week de competitie met een uitwedstrijd tegen Willem II/RKC B2. ‘Dan gaat het echt beginnen voor ons’, vertelde Taument. ‘We zijn nu zes weken onderweg en ik heb het idee dat we klaar zijn om aan de competitie te beginnen.’

RBC Roosendaal B1 – Feyenoord O/16 1-1

10’ 1-0 Ebecilio
18’ 1-1

Opstelling O/16: Snoek; Gomez Nieto, Maatsen (41’ Staas), Rekik, Kongolo; Stout (50’ Dercks), Ebecilio, Blokland; Breimer (50’ Boëtius), Achachbar (55’ Sleegers) en Knoester (41’ Thong).