FEYENOORD – FC TWENTE IN DE MEDIA

Feyenoord.nl blikt na elke speelronde terug op de wedstrijd van Feyenoord, aan de hand van verslagen en reacties in de media. Een overzicht uit dagbladen en van websites, plus een samenvatting en reacties van Eredivisie Live. Deze keer: Feyenoord tegen FC Twente, eindstand: 1-1.
GPD-bladen:
De topper Feyenoord-FC Twente eindigde gisteren gelijk, het publiek won. De spannende voorstelling duurde tot de laatste seconden van de extra tijd. Nicky Kuiper, die eerder FC Twente aan de leiding bracht, beschermde staand in de muur bij een vrije trap van Jonathan de Guzman zijn gelaat met zijn handen en raakte de bal. Penalty Roy Makaay: 1-1.

De Pers:
Voor de rust speelde Feyenoord agressief, was het klaar om FC Twente de nek om te draaien. Vorig week leverde dat tegen Roda al bij rust een 3-0 voorsprong op, nu bleef de teller op nul steken, omdat Sekou Cissé, Jonathan de Guzman en Jon-Dahl Tomasson op doelman Sander Boschker stuitten. En bij een prachtige zwabberbal van Slory kreeg de Twente-goalie in de slotminuut van de eerste helft hulp van de paal.

Novum:
In de tweede helft deed Twente het beter, maar daardoor ontstond er ook een fysieker duel. Bij vlagen waren de overtredingen die de ploegen op elkaar maakten zelfs gemeen en na ruim een uur ontstond er een opstootje. Luinge stuurde daarbij Twente-coach Steve McClaren naar de tribune. De Engelsman was, net als zijn assistenten en de volledige trainersstaf van Feyenoord het veld ingelopen om de spelers tot bedaren te brengen, maar waagde het om iets tegen de arbiter te zeggen.

AD Sportwereld:
Na rust was het duel meer en meer in balans. Na 73 minuten was het opeens raak, in een fase dat een doelpunt geen moment in de lucht hing. Bryan Ruiz rommelde de bal richting de linkerkant, Georginio Wijnaldum greep halfzacht in en Nicky Kuiper pikte de bal op. Met een laag schot was Van Dijk verslagen, voor het eerst dit seizoen: 0-1.

De Telegraaf:
Ondanks zijn huidige status was het direct duidelijk dat invaller Roy Makaay de strafschop zou nemen. ‘Als ik op het veld sta, neem ik de penalty’s’, vertelde de spits na afloop. Het was het 250e competitiedoelpunt in zijn carrière. ‘Ik heb al een paar van deze mijlpalen gehad, maar het is altijd weer bijzonder. Het was ook vooral mooi omdat het een meer dan verdiend punt opleverde.’

Bekijk hier de samenvatting van Feyenoord tegen FC Twente en de reacties van Mario Been, Jonathan De Guzman en Roy Makaay.