BELOFTEN BESLISSEN DUEL IN HELMOND IN TIEN MINUTEN TIJD

Jong Feyenoord/Excelsior heeft maandagavond een prima vervolg gegeven aan de goede competitiestart van vorige week. Toen werd de eerste competitiewedstrijd van het seizoen met 2-0 gewonnen van Jong Heerenveen/Emmen, maandag was de ploeg van André Hoekstra met 1-3 te sterk voor Jong Helmond Sport. Kevin Hofland, Jerson Anes Ribeiro en Hanne Hagary verzorgden de Rotterdamse productie in een tijdsbestek van tien minuten.
Voor de rust was er weinig te beleven op Stadion De Braak. Jong Feyenoord/Excelsior dicteerde weliswaar het spel, maar deed dit in een te laag tempo en zonder de benodigde creativiteit. ‘We liepen te veel in een trechter’, zei Hoekstra achteraf.

De tweede helft kwam daar verandering in. Het tempo ging omhoog aan Rotterdamse zijde en de thuisploeg kon dit niet meer bijbenen. Het resulteerde kort na rust in drie treffers voor de bezoekers in tien minuten tijd.

Kevin Hofland opende de score met een kopbal uit een voorzet van Jerson Anes Ribeiro. Vervolgens verdubbelde Ribeiro de marge eigenhandig, na een combinatie met Jordao Pattinama. De laatste Rotterdamse treffer kwam op naam van Hanne Hagary, die eigenhandig een kans afdwong en deze ook benutte.

Pas een kwartier voor tijd kon Jong Helmond Sport de eretreffer laten aantekenen vanaf de strafschopstip. Aleksandar Ignjatovic speelde de bal te kort terug, waarna invaller Kaj Ramsteijn aan de noodrem moest trekken. Het presentje werd door de thuisploeg met beide handen aangepakt.

‘De tweede helft hebben we een stuk beter gespeeld dan voor rust’, zei Hoekstra. ‘We hielden het veld breder en lieten de bal sneller rondgaan. Na de 0-3 hebben we de wedstrijd gecontroleerd, hoewel we eigenlijk nog een paar doelpunten meer hadden moeten maken.’

Jong Helmond Sport – Jong Feyenoord/Excelsior 1-3

48’ 0-1 Hofland
51’ 0-2 Ribeiro
58’ 0-3 Hagary
76’ 1-3 (strafschop)

Geel: Hagary, Been

Opstelling Jong Feyenoord/Excelsior: Mulder; Leerdam, Ignjatovic, Hofland, Nelom; Been (70’ Ramsteijn), Bruins, Ribeiro; Hagary (80’ De Lange), Faouchi (55’ Van Duijn) en Pattinama.