VERLIES FEYENOORD ONDER 17 BIJ AJAX

Feyenoord onder 17 is er dinsdag op bezoek bij Ajax niet in geslaagd punten te pakken. De formatie van trainer Cor Adriaanse verloor in Amsterdam haar tweede competitiewedstrijd met 2-1. Daan Blij was verantwoordelijk voor de enige Rotterdamse treffer.
Onder 17 begon niet scherp aan de wedstrijd en kreeg al na vijf minuten een doelpunt om de oren. Uit een corner kon door Ajax ongehinderd worden binnen gekopt. Feyenoord speelde niet goed en de gelijkmaker van Daan Blij na 34 minuten kwam dan ook met enig fortuin tot stand. Een mislukte voorzet dwarrelde bij de tweede paal binnen en zorgde voor de gelijkmaker. De Rotterdammers slaagde er niet in met deze stand de rust te bereiken, een minuut later was het uit een snel genomen vrije schop aan de andere kant alweer raak: 2-1.

Na rust verbeterde het spel van Feyenoord zich wat. Er werden meer duels gewonnen maar tot echt gevaarlijke momenten leidde dat niet. Wel waren Matthew Steenvoorden en Vincent Janssen dichtbij de gelijkmaker, maar de vrije trap van Steenvoorden belande op de paal terwijl Janssen uit een rebound de bal net voorlangs schoof. Ook Ajax kreeg nog de nodige kansen maar mede dankzij goed keeperswerk van Boy de Jong bleef het bij 2-1.

Cor Adriaanse was na afloop duidelijk en vond de nederlaag terecht. ‘Het was niet best wat we lieten zien.’ blikte Adriaanse terug. ‘Zolang het verschil op één doelpunt blijft, hoop je natuurlijk op de gelijkmaker, maar Ajax had het duel ook al kunnen beslissen’, aldus Adriaanse.

Ajax B1 - Feyenoord O/17 2-1