BELOFTEN WINNEN OEFENWEDSTRIJD BIJ STRIJEN: 2-4

Jong Feyenoord/Excelsior heeft dinsdagavond een oefenwedstrijd in en tegen Strijen met 2-4 gewonnen. De ploeg van trainer André Hoekstra was vooral in de eerste helft enkele klassen beter dan de zaterdagtweedeklasser, maar vergat ondanks een groot aantal kansen flink afstand te nemen. Peter de Lange (2), Marlon Oranje en Jerson Anes Ribeiro verzorgden de Rotterdamse doelpunten.
Hoekstra had dinsdag in Strijen naar twee verschillende wedstrijden zitten kijken. In de eerste helft was zijn ploeg heer en meester en voetbalde het zich vlot naar vele kansen. ‘Het tegendoelpunt en het niet benutten van die kansen zijn de enige smetjes op de eerste helft’, zei de oefenmeester. ‘We hadden bij de rust met zes of zeven doelpunten verschil voor moeten staan.’ Na de rust werd het van Rotterdamse zijde wat minder. Hoekstra was genoodzaakt te wisselen, wat de snelheid in de wedstrijd niet ten goede kwam. ‘Het had van onze kant allemaal wat minder allure’, zei Hoekstra.

Centrumspits De Lange nam in Strijen twee doelpunten voor zijn rekening. De eerste op aangeven van rechtsbuiten Jaap van Duijn en de tweede uit een strafschop, nadat hij zelf neer was gelegd in het zestienmetergebied. Tussendoor had Oranje na goed voorbereidend werk van Sanny Monteiro voor de 0-2 gezorgd. Strijen wist terug te komen tot 2-3, waarna de ingevallen Ribeiro met een schot vanuit de tweede lijn de 2-4 eindstand op het bord zette.

Gianluca Been en Jordao Pattinama verschenen maandagavond ook al aan de aftrap, toen Jong Feyenoord/Excelsior bij Jong Helmond Sport de tweede competitiewedstrijd van het seizoen winnend afsloot. Dat elftal bestond verder voornamelijk uit spelers uit de eerste selectie van Feyenoord. ‘De jongens uit de beloftengroep weten dat ze concurrentie hebben van spelers uit Feyenoord één en Excelsior één’, zei Hoekstra. ‘Voetballers trainen om wedstrijden te spelen en om deze jongens de kans te bieden die te spelen, zullen we vaker duels als die van vandaag organiseren.’

De concurrentie uit de eerste elftallen van de samenwerkende clubs betekent niet automatisch dat de spelers uit het beloftenelftal tijdens officiële wedstrijden niet aan bod komen. Enkele spelers hebben al de nodige minuten gemaakt. ‘En ook de rest gaat er positief mee om’, besloot Hoekstra. ‘Ze zijn gedreven om te laten zien wat ze waard zijn. En als ze de kans krijgen, staan ze er ook.’

Strijen – Jong Feyenoord/Excelsior 2-4

15’ 0-1 De Lange
30’ 0-2 Oranje
35’ 0-3 De Lange (strafschop)