ORANJE BOEKT 3-0 ZEGE OP JAPAN

Het Nederlands elftal heeft zaterdagmiddag in Enschede een oefenwedstrijd tegen Japan met 3-0 gewonnen. Voor de ploeg van bondscoach Bert van Marwijk scoorden diep in de tweede helft achtereenvolgens oud-Feyenoorder Robin van Persie, Wesley Sneijder en Klaas-Jan Huntelaar. Oud-Feyenoorder Glenn Loovens maakte zijn debuut in Oranje en speelde centraal achterin heel de wedstrijd.
Giovanni van Bronckhorst deed als linksback eveneens de volle negentig minuten mee. De aanvoerder was na afloop ontevreden over het spel van Oranje in de eerste helft, maar zag de ploeg zich na de rust herstellen. ‘We hadden moeite om de bal op het middenveld en voorin vast te houden, waardoor we moeilijk onder de druk van Japan uitkwamen’, zei Van Bronckhorst. ‘De laatste twintig minuten lukte dat wel en maakte we direct ook drie doelpunten.’

Naast Van Bronckhorst, Van Persie en Loovens verscheen ook oud-Feyenoorder Dirk Kuyt aan de aftrap. De aanvaller werd door Van Marwijk in de loop van de tweede helft naar de kant gehaald. Oranje speelt aanstaande woensdag de volgende interland, wanneer het op bezoek gaat bij Schotland. Voor het Nederlands elftal staat er tijdens dit WK-kwalificatieduel niets meer dan prestige op het spel, daar de ploeg van Van Marwijk zich reeds heeft geplaatst voor het Wereldkampioenschap in Zuid-Afrika.