BELOFTEN IN BEKER ONDERUIT BIJ JONG RBC: 4-2

Jong Feyenoord/Excelsior heeft maandagavond de tweede poulewedstrijd in het bekertoernooi voor beloftenelftallen verloren. In Brabant was Jong RBC Roosendaal met 4-2 te sterk. De ploeg van trainer André Hoekstra kwam een uiterst zwakke eerste helft, waarin het liefst drie tegendoelpunten uit corners moest incasseren, niet meer te boven. Jerson Anes Ribeiro nam beide Rotterdamse treffers voor zijn rekening.
Hoekstra had zich de eerste helft zitten verbijten op de bank, omdat zijn elftal bij corners tot drie keer toe de thuisploeg ongehinderd het doel van keeper Lex van Haaften onder vuur liet nemen en daardoor evenzoveel doelpunten moest incasseren. ‘En dat hadden er nog wel meer kunnen zijn ook’, verzuchtte de oefenmeester. ‘Op dit punt hebben we dus nog heel wat winst te boeken. De organisatie bij dode spelmomenten is niet goed en zal stukken beter moeten. Als je zelf geen duel kan winnen, moet je op zijn minst zorgen dat je tegenstander dat duel ook niet wint.’

Ribeiro leek de Rotterdammers tegen het einde van de eerste helft bij een 3-0 achterstand terug in de wedstrijd te brengen, maar de Roosendaalers hadden binnen enkele minuten een passend antwoord op de rake vrije trap van de middenvelder. Diep in de tweede helft schoot Ribeiro wederom op doel, ditmaal vanuit de tweede lijn, en wederom was het raak: 4-2. ‘Eigenlijk kwam dat doelpunt te laat om de wedstrijd nog te doen kantelen’, zei Hoekstra. ‘Al hebben we er de kansen wel voor gehad.’

De oefenmeester kon niet anders dan concluderen dat zijn elftal het voor de rust had laten liggen, niet alleen bij de dode spelmomenten. ‘We hebben ons af laten troeven in de duels en op slimheid’, besloot Hoekstra. ‘De eerste helft was gewoon heel slecht. Het klinkt misschien gek, maar na de rust was het nog redelijk. We zijn op zoek gegaan naar de aansluiting, maar die hebben we helaas niet gevonden.’

Jong RBC Roosendaal – Jong Feyenoord/Excelsior 4-2