RUIME OEFENWINST ONDER 16 OP SC FEYENOORD B1

In voorbereiding op het competitietreffen met FC Utrecht B1 van komende zaterdag, oefende onder 16 dinsdag op Varkenoord tegen de B1 van Sportclub Feyenoord. Bij rust was het 3-2, waarna O/16 rap uitliep naar een 6-3 overwinning. Terence Kongolo en Diego Staas hadden met twee treffers een belangrijk aandeel in de zege. Opvallend was het korte optreden van O/17 keeper Angelo Spanjaart. Hij viel na een minuut spelen al uit met een bovenbeenblessure.
Gaston Taument gebruikte de wedstrijd tegen de B-junioren van SC Feyenoord vooral om iedereen aan spelen toe te laten komen. O/16 begon slordig aan het duel en moest al snel een tegentreffer toestaan. Na dat doelpunt beseften de mannen van Taument dat er een tandje bij moest. Dat leidde ertoe dat de achterstand nog voor rust werd omgebogen naar een 3-2 voorsprong.

Het verzet van de sportclub was na de pauze gebroken, waardoor O/16 met goede combinaties naar een 6-2 voorsprong uitliep. Van grote schoonheid was de treffer van Joep Breimer, die de bal met een volley in het doel schoot. Ook het doelpunt van Diego Staas was van grote klasse: hij zette op eigen helft de aanval op en belandde net op tijd in het zestienmetergebied om de aanval met een doelpunt af te ronden. Het laatste woord was voor de sportclub die in de slotfase nog de 6-3 scoorde.

‘In de eerste helft had ik niet het idee dat iedereen zich honderd procent gaf’, keek Taument terug op de oefenzege. ‘Na rust herstelden we dat gelukkig. Bij vlagen hebben we goed voetbal laten zien, met daarbij een paar prachtige goals’, aldus de trainer.

Opstelling Feyenoord O/16: Spanjaart (1’ Franken); Gómez Nieto (41’ Van Beek), Maatsen, Thong (41’ Rekik), Woudenberg; Stout, Staas, Knoester (55’ Dercks); Boëtius (55’ Ebecilio), Achahbar (20’ Kongolo) en Breimer.