WILLEM II – FEYENOORD IN DE MEDIA

Feyenoord.nl blikt na elke speelronde terug op de wedstrijd van Feyenoord, aan de hand van verslagen en reacties in de media. Een overzicht uit dagbladen en van websites, plus een samenvatting en reacties van Eredivisie Live. Deze keer: Willem II tegen Feyenoord, eindstand: 2-3.
Novum:
Feyenoord, dat in de eerste vijf wedstrijden pas één treffer had geïncasseerd, keek al na twee minuten tegen een achterstand aan. De openingsgoal van Said Boutahar werd echter weggepoetst door de uitstekend spelende Jon Dahl Tomasson, die met doelpunten in de negende en achttiende minuut Feyenoord naar een 2-1 voorsprong loodste.

ANP:
Op kracht en karakter vocht Willem II zich terug in de wedstrijd. Aanvoerder Giovanni van Bronckhorst had moeite om Sergio Zijler in bedwang te houden. Ook de centrale verdedigers Ron Vlaar en André Bahia gaven soms te veel ruimte weg. In de 33e minuut reageerde de Rotterdamse afweer te laat nadat doelman Van Dijk een snoeiharde vrije trap van Ibrahim Kargbo niet goed had verwerkt. Verdediger Bart Biemans tikte de terugspringende bal attent in, 2-2.

Willem-II.nl:
Na rust verving Biseswar bij Feyenoord de fletse Cissé. Bijna betaalde de wissel zich direct uit toen de invaller een combinatie opzette met Tomasson. Doelman Aerts hield op het beslissende moment het hoofd koel. Het was zo’n beetje het enige wapenfeit van Biseswar, want gaandeweg de tweede helft trok de thuisclub het initiatief naar zich toe.

GPD-bladen:
Het was dat Jon Dahl Tomasson de 1-1 (negende minuut) en met een prachtige omhaal de 1-2 had gescoord, zodat Feyenoord door Van Dijks fout niet capituleerde. Dat uiteindelijk in de 69e minuut Jonathan de Guzman weer eens liet zien over welk een formidabele traptechniek hij beschikt en Feyenoord door zijn vrije trap won, was een opluchting voor Van Dijk. ‘Dat is voor een keeper altijd lekker als je zelf een fout hebt gemaakt.’

Voetbalprimeur.nl:
Feyenoord kreeg diep in de tweede helft nog een tegenvaller te verwerken toen Dani Fernandez het veld per brancard moest verlaten. De Spaanse rechtsback liep de hele wedstrijd al te trekkebenen en moest uiteindelijk het veld met een ogenschijnlijk zware blessure verlaten. Volgens Been is het afwachten hoe ernstig de blessure van Fernandez is. Maandag zal hij nader onderzocht worden. "Hij heeft zijn knie in het ijs zitten", zei hij na afloop.

Bekijk hier de samenvatting van Willem II tegen Feyenoord en de reacties van Mario Been, Jon Dahl Tomasson.