BELOFTEN WINNEN OOK DERDE COMPETITIEDUEL

Jong Feyenoord/Excelsior heeft maandagavond ook haar derde competitieduel winnend afgesloten. De Rotterdammers wonnen bij Jong ADO Den Haag met 1-2 door twee late doelpunten van Tim de Cler en Roy Makaay. Het beloftenelftal had in het ADO Den Haag Stadion heel de wedstrijd een veldoverwicht, maar speelde met name voor de rust in een te laag tempo en gaf hiermee de thuisploeg onnodig lang uitzicht op een positief resultaat.
Coach André Hoekstra trad aan met een elftal waarin slechts drie spelers geen ervaring hebben op het hoogste niveau in Nederland, maar zag dit kwaliteitsniveau slechts terug in het veldoverwicht dat de Rotterdammers hadden. ‘Ik denk dat we misschien zeventig procent balbezit hebben gehad’, zei de oefenmeester na afloop. ‘Maar doordat het tempo overwegend te laag lag, maakten we het onszelf onnodig moeilijk. ADO countert voor de rust twee keer en schiet een keer binnen.’

In de tweede helft ging het tempo aan Rotterdamse zijde omhoog, waardoor ADO langzaamaan kapot werd gespeeld. Eerst was het een kwartier voor tijd De Cler die bij de tweede paal kon scoren na een voorzet van Makaay, die op zijn beurt goed werd bediend door Diego Biseswar. Vijf minuten later bij de 1-2 was Makaay zelf degene die het net deed bollen, nadat Kevin Hofland een vrije trap van Jerson Anes Ribeiro terug had gekopt op de ervaren aanvalsleider.

‘De overwinning is gezien het veldoverwicht ook terecht’, concludeerde Hoekstra. ‘Maar het ging vandaag niet op basis van goed voetbal. Het ontbrak ons aan snelheid, diepte en beweging. Terwijl we natuurlijk wel het vermogen hebben om goed te voetballen. Dat moet je eigenlijk vanaf de eerste minuut laten zien, zodat je de tegenstander niet de kans geeft om je bij te benen.’

Met de drie in Den Haag gewonnen punten komt Jong Feyenoord/Excelsior na eerdere winstpartijen tegen Jong Heerenveen/Emmen en de beloften van Helmond Sport op negen punten uit drie duels. De ploeg van Hoekstra is hiermee samen met Jong AZ koploper in de eredivisie voor beloftenelftallen.

Jong ADO Den Haag – Jong Feyenoord/Excelsior 1-2