JONG FEYENOORD/EXCELSIOR VEEL TE STERK VOOR RIJSOORD

Jong Feyenoord/Excelsior heeft dinsdagavond een ruime oefenzege geboekt op eersteklasser Rijsoord. Op Varkenoord werd het 7-2 voor de ploeg van André Hoekstra. Met een ruststand van 5-1 was het duel al na één helft beslist. De tweede helft was het spel van de beloften, mede door diverse wisselingen in de ploeg, een stuk slordiger.
De vijf goals van Feyenoord voor rust werden voorafgegaan door een treffer van de bezoekers in de eerste minuut van de wedstrijd. Een miscommunicatie achterin zorgde ervoor dat de zaterdageersteklasser verrassend op voorsprong kon komen.

Lang kon Rijsoord daar niet van genieten, want Peter de Lange trok de stand vijf minuten later al gelijk, waarna Hanne Hagary weer drie minuten verder de beloften uit een vrije trap van Manteiga op voorsprong bracht.

Dezelfde Manteiga zorgde na een dik halfuur spelen voor de ruststand, door een actie van Jordao Pattinama beheerst af te werken. In de vijf minuten ervoor hadden achtereenvolgens Luís Pedro en Gianluca Been de marge van Jong Feyenoord/Excelsior al vergroot.

Na rust werd het spel van de thuisploeg een stuk slordiger. De Rotterdammers kregen weliswaar evenals in de eerste helft handenvol kansen, maar verzuimden om dubbele cijfers op het scorebord te zetten. Enkel Kaj Ramsteijn en Marlon Oranje waren in het laatste kwartier van de wedstrijd nog trefzeker.

Rijsoord was tot die tijd met name kort na rust gevaarlijk geweest. De bezoekende ploeg verdiende al na vijf minuten in de tweede helft een strafschop, die gestopt kon worden door Bobby Janssen. Even later had de doelman echter geen antwoord op een vrije trap die dwars door de muur het doel invloog.

Hoekstra toonde zich achteraf gematigd tevreden. ‘In oefenwedstrijden als deze is het zaak dat je negentig minuten scherp speelt’, stelde de trainer. ‘Vandaag hebben we een goede eerste helft gespeeld, maar de tweede helft zakten we te ver terug.’

Jong Feyenoord/Excelsior – Rijsoord 7-2