FEYENOORD ONDER 19 LEGT BESLAG OP SUPERCUP

Feyenoord onder 19 heeft de eerste prijs van het seizoen binnen. De ploeg van trainer Jean-Paul van Gastel legde dinsdagavond in Oud-Beijerland beslag op de Supercup, door Heerenveen/Emmen A1 met 2-4 te verslaan. De ruststand tussen kampioen Feyenoord en bekerwinnaar Heerenveen was 0-0. In de tweede helft zorgden Luc Castaignos (2x), Shabir Isoufi en Jerson Cabral voor de Rotterdamse treffers.
Dat Feyenoord niet al bij rust afstand van Heerenveen/Emmen had genomen, mocht de ploeg vooral zichzelf aanrekenen. De Rotterdammers hadden het veldoverwicht, maar wisten dit niet uit te drukken in doelpunten, hoewel er zeker kansjes op een doelpunt waren.

Wilde het scoren voor rust nog niet lukken, na rust vloog de bal al binnen drie minuten twee keer binnen. Beide doelpunten kwamen op naam van Luc Castaignos, waarbij met name de laatste van grote schoonheid was. De aanvaller controleerde knap een diepe bal van Ricky van Haaren en schoot vervolgens op al even fraaie wijze binnen. Een minuut eerder was een voorzet van Castaignos door de keeper van de bekerwinnaar in eigen doel geslagen.

Nog geen minuut na de 0-2 liet O/19 een open kans op 3-0 liggen, waardoor Heerenveen/Emmen na een kort uur spelen de spanning terug in de wedstrijd kon brengen. Shabir Isoufi leek de wedstrijd vijf minuten na de aansluitingstreffer te beslissen, maar weer kwam de bekerwinnaar terug in de wedstrijd. Het was in het restant van de wedstrijd te danken aan sterk keeperswerk van Kostas Lamprou dat de Friezen niet gelijk maakten.

Het maakte dat de zege pas definitief werd veilig gesteld, nadat Jerson Cabral diep in blessuretijd een individuele actie van Bruno Martins Indi een passend slot had gegeven. Daarmee was de beker definitief voor de Rotterdammers en de eerste prijs van het seizoen een feit.

‘Daar zijn we allemaal heel erg blij mee’, zei Van Gastel achteraf. ‘In het voetbal gaat het om prijzen winnen, dus elke prijs die we kunnen pakken, willen we ook pakken. De zege van ons was vandaag dik verdiend, dus ik ben een tevreden trainer.’ Vrijdag speelt Feyenoord O/19 opnieuw tegen Heerenveen/Emmen A1, ditmaal voor de competitie.

Heerenveen/Emmen A1 - Feyenoord O/19 2-4

46’ 0-1 Castaignos
47’ 0-2 Castaignos