Fanshop
Fanshop

INZETBAARHEID CISSÉ TEGEN PSV TWIJFELACHTIG

Sekou Cissé is zondag mogelijk niet inzetbaar in de thuiswedstrijd tegen PSV. De aanvaller ging vrijdag voortijdig van de training met last aan zijn voet en vertrok vervolgens naar het ziekenhuis voor nader onderzoek. ‘Hij heeft al langer last van zijn voet, maar onze medische staf kan niets verkeerds ontdekken’, zei Mario Been. ‘Vandaar dat er in het ziekenhuis naar gekeken wordt.’ Omdat de aard van de blessure niet duidelijk is, kon Been nog geen uitsluitsel geven over het meespelen van Cissé. ‘Hij moet honderd procent fit zijn, zeker in zijn hoofd’, vertelde de trainer.
Darley en Dani Fernández zijn zondag zeker niet inzetbaar. Doelman Darley is nog herstellende van een knieblessure. Hij zal hoogstwaarschijnlijk komende week de groepstraining hervatten. Fernández raakte in de afgelopen wedstrijd tegen Willem II geblesseerd aan zijn knie. Het is nog niet duidelijk hoe lang hij uit de roulatie is.

Stefan Babovic kan zondag zijn debuut maken voor Feyenoord. De middenvelder sloot afgelopen woensdag definitief aan bij de groepstraining, nadat de formaliteiten in zijn thuisland waren afgerond. Babovic is volledig fit en maakte vrijdag op de training een goede indruk op Been. Mogelijk zal hij zondag op de bank beginnen.

Kevin Hofland trainde vrijdag uit voorzorg individueel wegens klachten aan zijn bovenbeen. De verwachting is dat hij zaterdag weer bij de groepstraining zal aansluiten en zondag gewoon inzetbaar is.

Feyenoord onder 19-speler Bart Schenkeveld trainde vrijdag evenals een dag eerder volledig met de selectie mee. De verdediger zal ook volgende week volledig met de groep meetrainen. Maandag sluit ook aanvaller Luc Castaignos aan.