GEEN PUNTEN VOOR ONDER 18 IN DEN BOSCH

Feyenoord onder 18 is zaterdag met 3-1 onderuit gegaan bij FC Den Bosch A1. Bij rust stond O/18 al met 2-1 achter. Onder 17 speelde in Tilburg met 2-2 gelijk tegen Willem II/RKC B1, met treffers van Elvis Manu en Jair Balrak. Voor onder 16 was er de eerste competitiewinst bij RBC Roosendaal B1, het werd 0-3. Willem II/RKC C1 bracht onder 15 met 1-2 de eerste nederlaag van het seizoen toe. Onder 14 had meer succes en won met 2-0 van NAC Breda C2.
ONDER 18 VERLIEST VAN FC DEN BOSCH A1

Voor het eerst heeft Feyenoord onder 18 dit seizoen geen punten overgehouden aan een competitieduel. Uit bij FC Den Bosch A1 verloor O/18 zaterdag met 3-1. Voor de Rotterdammers was Appolon Lemondzhava de doelpuntenmaker. Feyenoord stond toen al met 2-0 achter.

Het duel begon nog aardig voor het team van trainer Jan Gösgens met een grote kans voor Anthony Velder. Daarna kreeg O/18 het verdedigend lastig, mede ook door wat misverstanden in de laatste lijn. Daardoor kon de thuisploeg binnen het kwartier uitlopen naar een 2-0 voorsprong. Vlak voor rust deed Lemondzhava iets terug. Zijn schot leek houdbaar voor de doelman van de Bosschenaren, maar verdween desalniettemin in het doel.

Hard werken kon O/18 niet ontzegd worden, maar het team wekte de indruk nog niet helemaal op elkaar te zijn ingespeeld. Het zal wat tijd nodig hebben voordat de mix van ervaren krachten en nieuwe spelers tot een echt team groeit. Feyenoord oefende na rust wel veel druk uit, dat echter slechts tot wat kleine kansjes leidde. Tien minuten voor tijd besliste Den Bosch het duel definitief met de 3-1.

‘We hadden moeite een vuist te maken’, constateerde Gösgens. ‘Sommige spelers brachten vandaag niet wat ik van ze verwacht, dat mag ook wel eens gezegd worden. Als zulke dingen niet goed gaan, wordt het lastig om een resultaat te boeken,’ vertelde de oefenmeester tot besluit.

FC Den Bosch A1 – Feyenoord O/18 3-1

10’ 1-0
15’ 2-0
40’ 2-1 Lemondzhava
80’ 3-1

Opstelling Feyenoord O/18: Termijn; Van Oosten (46’ De Rooij), Smith, Kruithof, Wijmer; Scholman (46’ Riensta), A. Velder (46’ N. Velder), Bouwmeester; Lemondzhava (46’ Lagouireh), Schoonheijm en Berkvens (75’ Angel Qurijo).

ONDER 17 KNOKT ZICH TERUG NA ACHTERSTAND: 2-2

Op bezoek bij Willem II/RKC B1 heeft Feyenoord onder 17 met 2-2 gelijkgespeeld. De Rotterdammers kwamen in de eerste helft met 2-0 achter maar knokten zich na rust terug. Op basis van de kansen in de tweede helft had er zelfs meer in gezeten voor O/17, maar het bleef in Tilburg bij een gelijkspel.

De start van Feyenoord was onder de maat. Een bal van Elvis Manu op de paal was het enige wapenfeit van O/17 in de eerste helft. De Rotterdammers zaten geen moment in de wedstrijd, verloren veel duels en incasseerden twee tegentreffers. Na vijftien minuten spelen kwam de thuisploeg op 1-0 en een kwartier later was het uit een hoekschop opnieuw raak: 2-0.

Na negen minuten in de tweede helft had O/17 via Jair Balrak de aansluitingstreffer te pakken. Daarna kwamen de Rotterdammers via Manu en Balrak al erg dicht bij de gelijkmaker, maar beide schoten oog in oog met de doelman van Willem II/RKC gingen naast. Na 65 minuten had Manu het vizier wel op scherp en scoorde hij op aangeven van Balrak. In de laatste minuut kreeg diezelfde Balrak nog een grote kans op de winnende treffer, maar de spits miste.

Cor Adriaanse keek met gemengde gevoelens terug op het gelijkspel. ‘De eerste helft speelden wij gewoon niet goed en kwamen we terecht op achterstand. Dan is het goed als je na rust tot 2-2 kan terugkomen, maar als ik de kansen bekijk hadden we ook zomaar drie punten kunnen meenemen’, aldus Adriaanse.

Willem II/RKC B1 – Feyenoord O/17 2-2

15’ 0-1
33’ 0-2
49’ 1-2 Balrak
65’ 2-2 Manu

Opstelling Feyenoord O/17: De Jong; J. van Deelen (70’ Van der Laan), Rutten, Van Huijgevoort, Y. van Deelen; J. Steenvoorden (53’ Blij), M. Steenvoorden, Janssen (59’ Cornelissens); Van der Velden (63’ Agatowski), Balrak en Manu.

EERSTE COMPETITIEZEGE BINNEN VOOR ONDER 16

Tegen RBC Roosendaal B1 is het Feyenoord onder 16 zaterdag gelukt de eerste overwinning in de competitie te behalen. Op bezoek bij RBC wonnen de Rotterdammers ruim met 0-3. In de eerste helft verzuimde O/16 afstand te nemen in Bergen op Zoom, maar na rust slaagde het team van Gaston Taument daar wel in.

Het was al de tweede keer dit seizoen dat O/16 op bezoek ging bij RBC, in de beker speelden de twee ploegen eerder met 1-1 gelijk. Feyenoord begon dit keer sterk en had de bal al na vier minuten achter de doelman van de Roosendalers liggen. Jean-Paul Boëtius zette de defensie onder druk en na het balverlies wat dat tot gevolg had, kon de aanvaller van buiten het strafschopgebied raak schieten.

In het vervolg van de eerste helft werd Feyenoord meer gehaast en dat kwam het spel niet ten goede. Na de pauze was het geconcentreerde voetbal weer terug en Kyle Ebecilio bekroonde dat al snel met een treffer. De middenvelder zette de aanval zelf op, kreeg na een goede combinatie met Anass Achahbar de bal terug, waarna hij kon afmaken. Terence Kongolo punterde een kwartier voor tijd de derde treffer in het doel.

‘Ik ben blij dat we het goede spel nu wel hebben weten om te zetten in winst’, reageerde Taument na afloop. ‘In de vorige wedstrijden hadden we steeds kansen op meer, maar deden we onszelf tekort. Fijn dat we nu wel die drie punten pakken’, besloot de trainer.

RBC Roosendaal B1 – Feyenoord O/16 0-3

4’ 0-1 Boëtius
46’ 0-2 Ebecilio
66’ 0-3 Kongolo

Opstelling Feyenoord O/16: Franken; Van Beek (55’ Maatsen), Kongolo, Rekik, Woudenberg; Stout (55’ Dercks), Ebecilio, Sleegers (60’ Staas); Boëtius (60’ Knoester), Achahbar en Van Wingerden (66’ Breimer).

ONDER 15 VERLIEST VAN WILLEM II/RKC C1

Na twee competitiezeges is onder 15 zaterdag tegen de eerste nederlaag aangelopen. Mede door ziektes en pijntjes was het voor trainer Jeffrey Oost puzzelen om een goede opstelling te formeren. Bij rust stond O/15 nog wel op voorsprong, maar in de tweede helft was Willem II/RKC C1 beter en werd het duel met 1-2 verloren.

Op het voetbal van de Rotterdammers was in de eerste helft niets aan te merken. Feyenoord opende sterk en kwam na zes minuten op voorsprong, toen Tonny de Vilhena een goede voorzet van Jurensley Dorand binnen kopte. De bezoekers probeerden uit de counter gevaarlijk te worden, maar slaagden daar niet in. Het spel speelde zich dan ook voornamelijk af op de helft van Willem II/RKC, maar O/15 rondde de kansen die daaruit voortkwamen niet af.

De rust deed de Brabanders duidelijk goed. De nummer drie van de ranglijst kwam furieus uit de kleedkamer. Feyenoord speelde, door de noodgedwongen wisselingen in het team, rommelig en moest toezien hoe de voorsprong door de gasten in twintig minuten werd omgebogen. Na 45 minuten ging een scrimmage vooraf aan de gelijkmaker en tien minuten later werd een vrije schop van 25 meter binnen geschoten: 1-2.

Oost had een gelijkspel een betere afspiegeling van de wedstrijd gevonden, maar kon op basis van de tweede helft leven met de nederlaag. ‘Wij waren in de eerste helft de betere ploeg, na rust was Willem II/RKC de sterkste. De aanpassingen leidden er na rust toe dat het rommelig werd en we de slag op het middenveld verloren’, analyseerde Oost.

Feyenoord O/15 – Willem II/RKC C1 1-2

6’ 1-0 De Vilhena
45’ 1-1
55’ 1-2

Opstelling Feyenoord O/15: Jharie; Dekker (55’ De Vos), Cabral, Ake, Hardeveld (36’ Van de Ruit); Da Silva (45’ Luiza Lubanzadio), Driebergen, De Vilhena; Thenu, Robinson en Dorand (36’ Afifi).

GOED VOETBALLEND ONDER 14 VERSLAAT NAC BREDA C2

Feyenoord onder 14 nam het zaterdag op Varkenoord op tegen de leeftijdsgenoten van NAC Breda. De Rotterdammers overheersten de gehele wedstrijd en gaven geen kans weg. Dat de score op 2-0 bleef steken, was het enige smetje op het duel.

Ondanks het goede spel duurde het even voordat O/14 de leiding pakte. Het eerste deel werd besloten zonder doelpunten. Na de eerste onderbreking slaagde Feyenoord er wel in een van de velen kansen in een goal om te zetten. Djazz Manusama kon na een goede pass van Omar el Baad binnen schieten en zo voor 1-0 zorgen.

Ook na de rust gaf de ploeg van trainer Rob Kurvers niets weg. Het bleef verzorgd voetballen en vijf minuten voor tijd werd dat beloond met nog een doelpunt. Ackeo Liefden stond aan het einde van een prima aanval, waarin Manusama met een prima assist de hoofdrol speelde: 2-0.

Kurvers was blij om te zien dat zijn ploeg ten opzichte van vorige week voetballend beter voor de dag kwam. ‘Vorig weekend stonden we defensief goed, maar vonden we aanvallend niet de juiste oplossing. Nu was het aanvalsspel wel goed. Jammer dat we dat niet konden uitdrukken in meer goals, maar dat is een kwestie van vertrouwen. Dat komt vanzelf’, aldus de trainer.

Feyenoord O/14 – NAC Breda C2 2-0

35’ 1-0 Manusama
70’ 2-0 Liefden

Opstelling Feyenoord O/14: Van der Hoek; Gronsveld (50’ Koomen), Knoester, Yalamoglu, James; Van der Sman, Van der Pijl (55’ Lenzini), El Baad; Manusama, De Vos (40’ Korporaal) en Liefden.