FEYENOORD – PSV IN DE MEDIA

Feyenoord.nl blikt na elke speelronde terug op de wedstrijd van Feyenoord, aan de hand van verslagen en reacties in de media. Een overzicht uit dagbladen en van websites, plus een samenvatting en reacties van Eredivisie Live. Deze keer: Feyenoord tegen PSV, eindstand: 1-3.
De Volkskrant:
Het was overigens begrijpelijk, dat positivisme vooraf. Feyenoord had zes duels niet verloren, was gedeeld koploper en ontving PSV, drijvend op nieuw elan, vol vertrouwen. Maar het leek soms of er niemand waakte in de defensie, zo gemakkelijk kwam PSV aan zijn doelpunten. En de beoogde president moest in zijn algemene beschouwingen na de wedstrijd toegeven dat PSV op alle fronten beter was.

ANP:
Na de dramatische beginfase richtte Feyenoord zich even op. In de 23e minuut sprintte Andwelé Slory weg bij zijn bewaker Erik Pieters waarna de snelle vleugelspits fraai de verre hoek achter de opnieuw ietwat onzekere doelman Andreas Isaksson vond, 1-2. Feyenoord kon PSV echter geen moment echt vastzetten op eigen helft. Centrumspits Tomasson was tot aan de rust vrijwel onzichtbaar en ook Cissé, die met een pijnstillende injectie speelde in zijn pijnlijke voet, kwam nauwelijks in het spel voor.

AD Sportwereld:
Tomasson had na de pauze de spanning terug kunnen brengen. De spits kopte op de voeten van doelman Andreas Isaksson, waar aannemen op de borst en uithalen een betere optie was geweest. ‘De eerste helft was wel heel erg mager’, analyseerde Tomasson. ‘De tweede helft was qua strijd wel iets beter, maar het was nog te mager. Bovendien rekte PSV erg veel tijd. Isaksson heeft wel tien minuten gewonnen. Ja, daar maak ik mij kwaad om.’

NRC Next:
Voor het weifelende Feyenoord, dat de eerste nederlaag van het seizoen leed, was de wedstrijd tegen het geslepen PSV een belangrijk leermoment in het opbouwtraject van trainer Mario Been. De geschrokken thuisploeg kon voor rust nog wel aansluiting vinden nadat een serie aanvallen werd beloond met een doelpunt van Andwelé Slory. Maar in de tweede helft was Feyenoord niet meer bij machte om PSV het echt lastig te maken. De gasten controleerden het duel gedisciplineerd en waren uiteindelijk zelfs dichter bij nog een treffer.

Metro:
Feyenoord-coach Mario Been zal het nooit hardop zeggen, maar de nederlaag komt hem misschien wel goed uit. In Rotterdam-Zuid werd al zachtjes gedroomd van het kampioenschap. Vorige week ging het tegen Willem II al bijna mis. ‘Voetballend moet het veel beter’, liet de trainer zich toen ontvallen. Dat bleek gisteren. ‘Wij waren kansloos’, wond Ron Vlaar er geen doekjes om. ‘Wij zijn goed gestart deze competitie, maar we zijn nog niet zo ver als PSV.’

Bekijk hier de samenvatting van Feyenoord tegen PSV en de reacties van Mario Been en Ron Vlaar.