Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

BEEN: ‘GEWOON EEN GOEDE OVERWINNING’

Donderdagmiddag had Mario Been ongetwijfeld graag getekend voor het scenario dat zich later op de dag voltrok in de wedstrijd tussen Harkemase Boys en Feyenoord. De Rotterdammers kwalificeerden zich voor de derde ronde van de KNVB beker, maakten vijf doelpunten waarvan één wereldgoal, bleven blessure- en kaartenvrij en zagen bovendien drie spelers debuteren. ‘En dus is het gewoon een goede overwinning’, stelde Been achteraf.
Het enige kritiekpuntje dat de trainer had was dat Feyenoord in het eerste halfuur in een te laag tempo speelde en nauwelijks kansen creëerde. Na de 0-1 van Biseswar was de ban echter gebroken en liepen de Rotterdammers snel uit naar een comfortabele voorsprong. ‘Misschien hadden we in de eerste helft nog wat scherper kunnen zijn, maar verder ben ik tevreden’, concludeerde de oefenmeester.

Been greep de bekerwedstrijd in Harkema aan om een aantal spelers die de afgelopen weken op de bank zaten weer in actie te zien, onder wie Roy Makaay, Kevin Hofland, Denny Landzaat en Tim de Cler. ‘Ik las dat dit hun laatste kans zou zijn, maar dat is onzin’, zei de trainer. ‘We hebben dit seizoen iedereen keihard nodig, dus iedereen moet gewoon zijn best doen. Die jongens kunnen allemaal prima voetballen en dat hebben ze vandaag ook laten zien.’

De 0-3 ruststand gaf Been de mogelijkheid om in de tweede helft bovendien drie spelers te laten debuteren: Stefan de Vrij, Stefan Babovic en Luc Castaignos. De trainer was achteraf tevreden over hen. ‘De jonkies hebben het goed gedaan en ook Babovic speelde prima’, oordeelde Been.