ONDER 19 VERSLAAT RODA JC A1 MET DUIDELIJKE CIJFERS

Feyenoord onder 19 heeft op Varkenoord zaterdagmiddag Roda JC A1 met 5-1 verslagen. Shabir Isoufi en invaller Luc Castaignos scoorden twee keer. Onder 18 ging op eigen veld met 0-3 onderuit tegen MVV A1. Feyenoord onder zestien haalde met 6-0 uit tegen Excelsior Maassluis B1. Voor onder 15 en onder 14 was er winst. O/15 won met 1-3 bij Roda JC C1 en O/14 was met 1-4 te sterk voor MVV C2.
ONDER 19 HEEFT GEEN MOEITE MET LEEFTIJDSGENOTEN RODA JC

Met Stefan de Vrij en Luc Castaignos op de bank is Feyenoord onder 19 erin geslaagd met 5-1 ruim te winnen van Roda JC A1. De Vrij en Castaignos kregen rust, omdat beiden donderdag hun debuut maakten in de hoofdmacht van de Rotterdammers. Na rust kwam het duo in het veld en was Castaignos twee keer trefzeker.

De gasten uit Kerkrade verrasten Feyenoord in het begin van de wedstrijd met een aparte veldbezetting. Toen O/19 de tactiek van de bezoekers doorhad kon het met het eigen spelletje beginnen. Na twintig minuten opende Jerson Cabral op aangeven van Andréa Fileccia de score. Vlak voor rust verdubbelde Shabir Isoufi met een afstandschot de marge. Een blessure bij Ricky van Haaren zorgde ervoor dat O/19 in de slotfase van de eerste helft met tien man kwam te spelen. Roda maakte daarvan dankbaar gebruik door de aansluitingstreffer te maken.

De tweede helft werd door de Rotterdammers gecontroleerd. De vermoeidheid ging een rol spelen en het duurde dan ook tot het inbrengen van verse kracht Castaignos tot Feyenoord verder uitliep. De spits scoorde drie minuten na zijn entree en zorgde na 88 minuten ook voor de 4-1. Isoufi bracht de eindscore in de laatste minuut met zijn tweede treffer op 5-1.

‘Ik ben erg tevreden met wat ik vanmiddag heb gezien’, reageerde Jean-Paul van Gastel na afloop. ‘Het is goed om te zien dat de ploeg het zo oppakt als er twee basiskrachten op de bank beginnen.’

Feyenoord O/19 – Roda JC A1 5-1

21’ 1-0 Cabral
40’ 2-0 Isoufi
43’ 2-1
75’ 3-1 Castaignos
88’ 4-1 Castaignos
89’ 5-1 Isoufi

Opstelling Feyenoord O/19: Van der Post; Martins Indi, Bouwmeester, Erkelens, Eekman; Clasie, Van Haaren (45’ Schoonheijm), Isoufi; Cabral (46’ De Vrij), Fileccia (72’ Castaignos) en Jansen.

NEDERLAAG ONDER 18 TEGEN MVV A1: 0-3

Voor Feyenoord onder 18 is het thuisduel met MVV A1 zaterdag teleurstellend verlopen. De Rotterdammers hielden tot aan de rust gelijke tred met de gasten, maar zagen MVV na de pauze weglopen naar een 0-3 voorsprong.

O/18 speelde zonder Ryan Bouwmeester en Tim Schoonheijm, die later op de middag met O/19 meededen tegen Roda JC. De ploeg van trainer Jan Gösgens begon slecht aan het duel en slaagde er niet in om MVV met combinaties onder druk te zetten. De bezoekers werden ook niet gevaarlijk.

Het meer aanvallende voetbal wat Feyenoord na rust probeerde te spelen, zorgde voor een heel behoorlijk begin van de tweede helft. In het eerste kwartier was O/18 dichtbij een voorsprong met grote kansen voor Nygel Velder en Anouar Boukhari, maar gescoord werd er niet. Van de ruimtes die Feyenoord weg gaf, profiteerde MVV optimaal. Eerst na een uur, toen de Rotterdammers slordig balverlies leden. In de slotfase scoorde MVV nog tweemaal.

Gösgens erkende dat de eerste helft van zijn ploeg zwaar onder de maat was. ‘Ik mis bij ons volwassenheid. Toch zie ik telkens weer dat wij niet onder hoeven te doen voor onze tegenstanders. We zullen wat zakelijker moeten worden, dat is een proces. Dat komt wel, daarvan ben ik overtuigd’, analyseerde de trainer.

Feyenoord O/18 – MVV A1 0-3

61’ 0-1
78’ 0-2
90’ 0-3

Opstelling Feyenoord O/18: Van Putten; Van Oosten, Kruithof, Wijmer (46’ Smith), De Rooij (65’ Latuheru); Scholman, Lagouireh, Boukhari; Lemondzhava (46’ Berkvens), Rienstra (75’ Angel Qurijo) en N. Velder (65’ A. Velder).

ONDER 16 WALST OVER EXCELSIOR MAASSLUIS

Met Excelsior Maassluis B1 wachtte Feyenoord onder 16 zaterdag een van de twee amateurverenigingen in de competitie. O/16 deed wat het moest doen en won ruim met 6-0. Remco van Wingerden, Joey Sleegers en Anass Achahbar scoorden allen twee maal.

Feyenoord wist dat het met Excelsior Maassluis B1 een tegenstander ontving die de competitie slecht was begonnen. De bezoekers kregen in hun eerste drie wedstrijden al zestien treffers om de oren. Ook de ploeg van trainer Gaston Taument scoorde er in de eerste helft lustig op los. Met treffers van Van Wingerden, Sleegers en twee van Achahbar, liepen de Rotterdammers gemakkelijk uit naar een 4-0 ruststand.

Dat O/16 in de tweede helft nog maar twee treffers maakte, was mede te danken aan het defensieve spel waaraan de Maassluizenaren bleven vasthouden. Zeven minuten na rust kon Remco van Wingerden nog wel snel Feyenoords vijfde aantekenen, daarna duurde het tot de laatste minuut voordat O/16 weer tot scoren kwam. Joey Sleegers stiftte een strafschop brutaal binnen en zorgde voor de 6-0 eindstand.

‘Vooral over de eerste helft ben ik erg tevreden’, zei Taument na afloop. ‘Je kan wel tegen die jongens zeggen dat ze van deze tegenstander moeten winnen, het moet toch maar gebeuren. Dat hebben we goed gedaan’, aldus de trainer die het woensdag met zijn team in de beker moet opnemen tegen Feyenoord O/17.

Feyenoord O/16 – Excelsior Maassluis B1 6-0

9’ 1-0 Van Wingerden
17’ 2-0 Sleegers
19’ 3-0 Achahbar
23’ 4-0 Achahbar
47’ 5-0 Van Wingerden
80’ 6-0 Sleegers

Opstelling Feyenoord O/16: Snoek; Maatsen, Kongolo (55’ Knoester), Rekik, Woudenberg; Dercks, Sleegers, Staas; Boëtius (62’ Gomez Nieto), Achahbar (60’ Breimer) en Van Wingerden (55’ Stout).

ONDER 15 EENVOUDIG VOORBIJ RODA JC C1

Mede dankzij een spectaculair begin heeft Feyenoord onder 15 zaterdag in Kerkrade met 1-3 gewonnen van Roda JC C1. De Rotterdammers kwamen al na 40 seconden op voorsprong door een treffer van Caner Yalamoglu. Ook Nathan Ake viel op. De middenvelder was met twee fraaie doelpunten de uitblinker.

Het uitstekende begin van Feyenoord kreeg niet direct een goed vervolg. Na vijf minuten kon Roda JC alweer op gelijke hoogte komen, nadat doelman Maarten de Fockert in de korte hoek werd gepasseerd. Maar O/15 was met duidelijke bedoelingen naar Kerkrade afgereisd en liet de Limburgers niet lang van de gelijkmaker genieten. Drie minuten later was het Ake die met een wonderschoon schot vanaf 25 meter voor 1-2 zorgde.

Kort na de pauze was het opnieuw Ake die met een afstandschot succesvol was. Uit een afgeslagen hoekschop schoot de middenvelder onberispelijk raak: 1-3. Roda werd nauwelijks gevaarlijk en de ploeg van trainer Jeffrey Oost kreeg legio kansen op meer treffers, maar was in de afwerking wat ongelukkig. Jesse Driebergen en Antonie Schoenmaker troffen beiden de paal.

‘We hebben de wedstrijd goed gecontroleerd en ervoor gezorgd dat de tegenstander niet gevaarlijk is geworden’, blikte Oost terug op het duel.

Roda JC C1 – Feyenoord O/15 1-3

1’ 0-1 Yalamoglu
5’ 1-1
8’ 1-2 Ake
39’ 1-3 Ake

Opstelling Feyenoord O/15: De Fockert; Van de Ruit (45’ Korporaal), Cabral, Yalamoglu, Hardeveld (45’ Liefden); Driebergen, Ake (55’ Schoenmaker), De Vilhena; Thenu (35’ Groenbast), Robinson en Dorand.

RUIME OVERWINNING ONDER 14 IN MAASTRICHT

Feyenoord onder 14 heeft MVV C2 zaterdag ruim verslagen. Op bezoek in Maastricht wonnen de Rotterdammers met 1-4. De ruime overwinning kwam vooral tot stand tijdens een prima laatste 25 minuten van O/14, waarin het team van trainer Rob Kurvers drie keer scoorde.

Een heel goed begin van Feyenoord kon pas aan het einde van het eerste deel met een treffer worden bekroond. Djazz Manusama werd na een goede actie in het strafschopgebied gevloerd en verdiende een strafschop. Polino Luiza Lubanzadio wist met dat buitenkansje wel raad en schoot O/14 naar 0-1.

MVV voerde de druk in het tweede deel van de wedstrijd op en Feyenoord had moeite het initiatief te behouden. Dat zorgde voor een rommelige fase met weinig goed voetbal. De gelijkmaker vlak na rust was voor O/14 het signaal om het tempo op te voeren. Dat leidde in de laatste 25 minuten tot prima voetbal en doelpunten van Luiza Lubanzadio, Marlon Slabbekoorn en Manusama.

Kurvers sprak van een aparte wedstrijd: ‘We begonnen heel goed, maar moesten in het tweede deel het initiatief aan MVV laten. Door de gelijkmaker werden wij wakker en pakten we het goede voetbal weer op.’ O/14 had zich volgens de trainer een hoop moeite kunnen besparen. ‘We moeten daarvoor de kansen op een grote voorsprong eerder benutten’, aldus Kurvers.

MVV C2 – Feyenoord O/14 1-4

25’ 0-1 Luiza Lubanzadio
55’ 1-1
60’ 1-2 Luiza Lubanzadio
72’ 1-3 Slabbekoorn
75’ 1-4 Manusama

Opstelling Feyenoord O/14: Van der Linden; Gronsveld, Knoester, Da Silva (25’ José), James; Van der Pijl (35’ Lenzini), Klooster (50’ Eren), El Baad; Manusama, De Vos en Luiza Lubanzadio (66’ Slabbekoorn).