Fanshop
Fanshop

DEGELIJK FEYENOORD GOOIT DUEL MET NAC IN BLESSURETIJD OP SLOT

Feyenoord heeft de lastige uitwedstrijd tegen NAC Breda zondagmiddag tot een goed eind gebracht. Dankzij doelpunten in het laatste halfuur van de jarige Andwélé Slory en de sterk spelende Leroy Fer, vertrokken de Rotterdammers met drie punten uit het Rat Verlegh Stadion. Feyenoord moest het in Breda stellen zonder de steun van een groot deel van het meegereisde Rotterdamse publiek. De meeste supporters vertrokken nog voor de aftrap terug naar Rotterdam, uit protest tegen de zeer slechte omstandigheden in het bezoekersvak. Karim El Ahmadi kon wegens een kleine verrekking in zijn bovenbeen niet aan de aftrap verschijnen, waardoor Denny Landzaat voor het eerst deze competitie in de basis begon. De middenvelder ontving kort voor tijd zijn tweede gele kaart.

Feyenoord had de steun van het Rotterdamse publiek goed kunnen gebruiken, want de ploeg beleefde een moeizame eerste helft. Het tempo in het elftal van Mario Been lag te laag, terwijl de schaarse geslaagde aanval die te zien was telkens weer strandde in het strafschopgebied van NAC.

Zonder zelf echt gevaarlijk te worden, had Feyenoord de thuisploeg tegelijk aardig onder controle. De ploeg uit Breda had met Anthony Lurling, Leonardo en Mathhew Amoah de nodige snelheid in de voorhoede, maar kon daar door prima verdedigend optreden van de Rotterdammers nauwelijks van profiteren. Het grootste gevaar van de thuisploeg kwam zodoende via hoekschoppen, waarvan NAC er voor rust ruim een handvol kreeg.

Patrick Zwaanswijk was op die manier kort voor rust het dichtst bij de openingstreffer, toen hij bij de tweede paal inkopte. Rob van Dijk moest de inzet laten gaan, waarna Landzaat de bal van de lijn tikte. Een kwartier eerder had Kees Kwakman uit dezelfde positie als Zwaanswijk net over gekopt.

Feyenoord kon niet veel anders dan gokken op de counter, maar deed dit niet zorgvuldig genoeg. Slechts een enkele keer konden de Rotterdammers NAC op die manier verrassen, bijvoorbeeld toen Diego Biseswar na een kwartier spelen de diepte in werd gestuurd door Giovanni van Bronckhorst. De aanvaller zette een forse sprint in met de bal, maar gaf te laat voor op de vrijstaande Jon Dahl Tomasson, waardoor NAC-doelman Jelle ten Rouwelaar tussen beide kon komen.De thuisploeg kreeg een kwartier later eveneens een grote mogelijkheid via de counter. Een diepe bal van achteruit werd door iedereen bij Feyenoord gemist, waardoor Edwin de Graaf vrij door mocht op het doel van Van Dijk. De doelman stond echter paraat en plukte de bal van de voeten van de voormalig Feyenoorder.

Stond de wedstrijd voor rust al niet bol van de kansen, na rust was er aanvankelijk nog minder te beleven in het Rat Verlegh Stadion. Feyenoord had één opwelling in de eerste minuten van de tweede helft, toen Biseswar doordrong in het strafschopgebied en Andwélé Slory in buitenspelpositie aanspeelde, maar verder speelde het eerste kwartier na rust zich vooral op het middenveld af.Daar kwam verandering in toen Biseswar na ruim een uur spelen Tomasson in de diepte aanspeelde. De aanvaller reikte bijna tot de achterlijn, voordat hij een prima voorzet gaf richting Andwélé Slory. De jarige aanvaller kwam bij de tweede paal achter zijn man vandaan en schoot de bal knap in het dak van het doel.

Het gaf Feyenoord de ruimte om iets comfortabeler achterover te leunen en NAC meer het spel te laten maken. De Bredanaars hadden hier duidelijk moeite mee en probeerden vooral de individuele kwaliteiten van de spelers in de voorhoede te benutten. Hier slaagden ze maar ten dele in. Feyenoord had achterin haar zaakjes prima op orde en bovendien verkeerde Van Dijk in uitstekende vorm.Ondanks een zeer hectische slotfase, waarin het tot een paar opstootjes op het veld kwam, Denny Landzaat zijn tweede gele kaart kreeg en scheidsrechter Pieter Vink het moest ontgelden bij het publiek, gaf Feyenoord de voorsprong niet meer uit handen. Sterker nog, diep in blessuretijd verdubbelde Leroy Fer de marge door met een knappe actie dwars door het centrum van het strafschopgebied te lopen en Ten Rouwelaar in twee instanties te passeren.NAC Breda – Feyenoord 0-2

Scoreverloop:

64’ 0-1 Slory
90’ 0-2 Fer

Scheidsrechter:Vink

Geel: Tomasson, Leerdam, Fehér, Schilder, Fer

Rood: Landzaat (2x geel)

Opstellingen:

NAC Breda: Ten Rouwelaar; Fehér, Penders, Zwaanswijk, Schilder; Gilissen, Kwakman (80’ Cairo), De Graaf (71’ Gorter); Leonardo, Amoah en Lurling (65’ Kolkka).

Feyenoord: Van Dijk; Leerdam, Vlaar, Bahia, Van Bronckhorst; Landzaat, De Guzman (84’ Hofland), Fer; Slory, Tomasson en Biseswar (71’ Wijnaldum).