Fanshop
Fanshop

NAC BREDA – FEYENOORD IN DE MEDIA

Feyenoord.nl blikt na elke speelronde terug op de wedstrijd van Feyenoord, aan de hand van verslagen en reacties in de media. Een overzicht uit dagbladen en van websites, plus een samenvatting en reacties van Eredivisie Live. Deze keer: NAC Breda tegen Feyenoord, eindstand: 0-2.
De Volkskrant:
De fans van Feyenoord waren nog voor aanvang van het duel vertrokken, omdat zij door een extra veiligheidsnet en door speciale folie op het plexiglas niets van het veld konden zien. NAC had vrijdag al door dat het zo niet kon en 800 worstenbroodjes besteld, om het volk mild te stemmen. Het was niet genoeg geweest. Uiteindelijk waren er toch honderd fans doorgelopen naar het speciale uitvak. Zij kwamen vijf minuten voor rust binnen en ze hadden, van hun eigen helden althans, niets noemenswaardigs gemist.

FCupdate.nl:
Achteraf zal Been blij zijn dat hij zijn elftal toch de wei in stuurde, want het resultaat was uitstekend. Het is niet veel ploegen gegeven om te winnen in Breda. En zowaar doken er tijdens de partij ook ineens weer Feyenoord-fans op. Waar ze vandaan kwamen was onduidelijk, maar na een half uur liepen ineens een paar honderd Rotterdamse fans doodleuk het uitvak in. Deze supporters gingen vooral helemaal bovenin het vak zitten, waardoor ze over de plexiglazen wand (die door het zonlicht ondoorzichtig was) heen konden kijken. Of ze veel van de wedstrijd hebben kunnen zien is niet duidelijk, maar ook voor hen zal het resultaat het belangrijkste zijn geweest.

NACBreda.nl:
NAC speelde zeker in de eerste helft een goede wedstrijd, maar het ontbrak aan een beetje geluk en een beetje venijn. De beste kans was voor Edwin de Graaf die net als anderen op keeper Rob van Dijk stuitte. Toen Van Dijk onder een corner doorliep, kopte Kwakman net over. Ook in de tweede helft was NAC grotendeels de bovenliggende ploeg. Maar de ploeg uit Rotterdam kwam in de 64e minuut voor. Jon Dahl Tomasson mocht voorzetten en Andwélé Slory mocht van dichtbij inschieten. Tot ergernis van Robert Maaskant: ‘Het mag niet voorkomen dat er drie NAC'ers in de buurt lopen en juist die ene Feyenoord de bal kan binnentikken.’

ANP:
Na de rust waren beide ploegen opnieuw goed aan elkaar gewaagd. Het wachten was op de eerste treffer. Die viel in de 64e minuut uit een ragfijne counter. Na goed voorbereidend werk van Biseswar en Tomasson schoot Slory de bal hoog in, 0-1. In het rumoerige Brabantse slotoffensief toonde doelman Van Dijk aan dat hij nog wel degelijk een bruikbare kracht is voor Feyenoord, dat Landzaat in de 89e minuut nog moest missen na zijn tweede gele kaart. De oud-international miste daardoor de treffer van Fer in de extra tijd: 0-2.

BN/De Stem:
Zoals wel vaker in de recente historie van NAC, was scheidsrechter Vink na afloop de gebeten hond. Kort voor het laatste fluitsignaal zag Vink geen kwaad in een overtreding van Kevin Hofland op Ellery Cairo, waardoor een penalty uitbleef. Even daarvoor bleef een charge van Kelvin Leerdam op Joonas Kolkka onbestraft. ‘We hadden twee penalty’s moeten krijgen’, bromde Maaskant.

De Pers:
Fer kreeg in de extra tijd een gele kaart wegens een tikje provocerend juichen na zijn beslissende treffer. Routinier Landzaat, als vervanger van de geblesseerde Karim El Ahmadi voor de eerste keer in actie dit seizoen in de eredivisie, werd kort daarvoor uit het veld gestuurd na zijn tweede gele kaart. ‘Er kwamen even wat emoties los bij mij’, sprak Fer (19) schuldbewust. ‘Het publiek van NAC had ons nogal lopen jennen. Daarop reageerde ik even na mijn doelpunt. Dat was dom natuurlijk. Het was zo eigenlijk helemaal niet bedoeld. Ik dacht ook dat ik niets deed wat verboden was. Ik bied niettemin nu mijn excuses aan voor mijn juichgedrag richting de twaalfde man van de tegenstander. Het zal mij niet meer overkomen.’

Bekijk hier de samenvatting van NAC Breda tegen Feyenoord en de reacties van Mario Been, Denny Landzaat en Leroy Fer.