ONDER 19 WINT ZONDER GOED TE SPELEN VAN ADO A1

Feyenoord onder 19 heeft dinsdag op Varkenoord met 4-1 weten te winnen van ADO Den Haag A1. Zonder goed te spelen had de ploeg van trainer Jean-Paul van Gastel weinig moeite met de Hagenezen. ADO kwam nog wel op een 0-1 voorsprong, maar O/19 had aan een kwartier genoeg om de achterstand om te buigen.
Het voetbal van Feyenoord was in de eerste 45 minuten verre van goed. De Rotterdammers speelden zonder tempo en inspiratie. Het spel oogde daardoor voorspelbaar. Na twintig minuten profiteerden de bezoekers en kwam de ploeg uit Den Haag op 0-1. Op basis van individuele kwaliteit boog O/19 in de vijf minuten voor rust die achterstand om dankzij doelpunten van Jordy Clasie en Shabir Isoufi.

Direct na rust stelde Feyenoord de overwinning definitief veilig. Binnen tien minuten brachten Tim Eekman en Bart Schenkeveld de uiteindelijke eindstand op het scorebord. Eekman schoot prachtig van afstand raak en Schenkeveld kopte een hoekschop van Kevin Jansen binnen. Na de goals voetbalde O/19 de wedstrijd geroutineerd uit.

Over het spel van zijn ploeg was Van Gastel niet te spreken. ‘Het voetbal was bij vlagen niet om aan te zien. We haalden het basisniveau, wat ik graag van mijn spelers wil zien, niet. Dat je dan toch met 4-1 wint is ook een kwaliteit’, keek de trainer terug op het duel.

Feyenoord O/19 – ADO Den Haag A1 4-1

20’ 0-1
40’ 1-1 Clasie
45’ 2-1 Isoufi
49’ 3-1 Eekman
55’ 4-1 Schenkenveld

Opstelling Feyenoord O/19: Konijnenburg; Martins Indi, Erkelens (46’ Eekman), Schenkeveld (73’ Scholman), De Vrij; Clasie, Bouwmeester, Isoufi; Cabral, Castaignos en Jansen (61’ Fileccia).