VRIJE TRAP WORDT O/16 FATAAL BIJ SPARTAAN’20 B1

Feyenoord onder zestien heeft zondagmiddag uit bij Spartaan’20 B1 met 1-0 verloren. In een wedstrijd waarin de ploeg van trainer Gaston Taument verder geen kans weggaf, werd een rake vrije trap na een klein half uur spelen O/16 fataal. ‘Een gelijkspel had misschien meer recht gedaan aan de verhoudingen op het veld’, zei de oefenmeester na afloop. ‘Maar Spartaan heeft het ook gewoon goed gedaan. Vanaf de eerste minuut hebben ze geprobeerd ons het voetballen onmogelijk te maken.’
De amateurs aan de Oldegaarde in Rotterdam trokken vanaf de aftrap fel van leer tegen Feyenoord, waardoor er verspreid over het veld zeer pittige duels werden uitgevochten. ‘Voor onze jongens is dat ook wel leerzaam’, maakte Taument geen probleem van de agressiviteit van de tegenstander.

Feyenoord kwam pas na twintig minuten spelen echt aan voetballen toe en creëerde tot aan de rust drie goede kansen. ‘Ik had gehoopt dat we dat goede spel in de tweede helft door zouden trekken’, zei Taument. ‘Maar daar zijn we niet in geslaagd. We hadden in de tweede helft misschien een optisch overwicht, maar het spel was van onze kant veel te rommelig.’

Taument probeerde door het inbrengen van een extra spits en het doorschuiven van centrale verdediger Terence Kongolo het tij te keren, maar slaagde niet in die missie. ‘Aan de inzet heeft het niet gelegen’, besloot de coach. ‘De jongens hebben allemaal keihard gewerkt. Dat blijft toch de basis.’

Spartaan’20 B1 – Feyenoord O/16 1-0

28’ 1-0

Opstelling Feyenoord O/16: Spanjaart; Gómez Nieto, Rekik, Kongolo, Woudenberg; Ebecilio, Sleegers (57’ Dercks), Staas; Boëtius, Achahbar en Van Wingerden (61’ Knoester).