SUCCESVOLLE RENTREE DARLEY BIJ BELOFTEN

Darley heeft maandagavond een succesvolle rentree beleefd bij Jong Feyenoord/Excelsior. De Braziliaanse doelman maakte zijn eerste wedstrijdminuten sinds hij tijdens de competitieopening tegen N.E.C. met een knieblessure geblesseerd afhaakte en hield direct de nul. Uit bij Jong Willem II werd er door de ploeg van trainer André Hoekstra met 0-2 gewonnen. De Rotterdammers kwamen in de eerste helft via Jerson Anes Ribeiro op voorsprong, waarna Denny Landzaat halverwege de tweede helft de wedstrijd in het slot gooide.
Darley kon in het Koning Willem II Stadion direct vol aan de bak. Jong Feyenoord/Excelsior startte opportunistisch aan de competitiewedstrijd, maar vergat daarbij achterin de rijen gesloten te houden. Het was de Braziliaanse doelman die de Rotterdammers de eerste tien minuten op de been hield, door twee keer knap redding te brengen. ‘Darley kreeg een keer een Willem II-er met de bal aan zijn voet op zich af en hield ons door dat duel te winnen in de wedstrijd’, toonde Hoekstra zich tevreden over de rentree van de sluitpost.

‘Wat de wedstrijd betreft ging het goed met Darley’, vervolgde de oefenmeester. ‘Hij heeft prima staan keepen, maar het is altijd even afwachten hoe zijn lijf dinsdag reageert op deze inspanning. Maar ik geloof dat het wel goed is gegaan.’

De keeper had na de openingsfase weinig meer te doen. Gewaarschuwd door de twee vroege kansen voor de thuisploeg, greep Jong Feyenoord/Excelsior de controle over de wedstrijd. Het voetbalde zich de eerste helft naar de nodige uitgespeelde kansen, waarvan alleen Ribeiro er een verzilverde. De middenvelder rondde goed af, nadat Luigi Bruins een voorzet van Luis Pedro terug had gelegd.

Ook na de rust hadden de Rotterdammers het beste van het spel en werd er een handvol open kansen gecreëerd. Wederom werd er daar maar een van benut. Halverwege het tweede bedrijf kopte Landzaat iets wat het midden hield tussen een lange bal en een voorzet van rechtsback Vojtech Machek tegen de touwen: 0-2

Veel te laat, vond Hoekstra na afloop. ‘We hadden eerder en meer moeten scoren’, was het enige verwijt dat de coach zijn ploeg maakte. ‘Verder hebben we een gedegen wedstrijd gespeeld, die we afgezien van de openingsfase volledig gecontroleerd hebben. Ik ben redelijk tevreden over dit duel.’

Jong Willem II – Jong Feyenoord/Excelsior 0-2

36’ 0-1 Ribeiro
67’ 0-2 Landzaat

Opstelling Jong Feyenoord/Excelsior: Darley; Machek, Ramsteijn, Hofland, Waisapy; Landzaat, Bruins, Ribeiro; Pedro (80’ Van Duijn), Hagary (70’ Pattinama) en Babovic (85’ De Lange).