BELOFTEN IN MATIG OEFENDUEL TE STERK VOOR T.O.G.R.

Jong Feyenoord/Excelsior heeft dinsdagavond een oefenwedstrijd tegen zaterdaghoofdklasser T.O.G.R. nipt gewonnen. Op Varkenoord was de thuisploeg in een zeer matig duel met 3-2 te sterk. Jordao Pattinama en Marlon Oranje scoorden voor rust, terwijl de score vroeg in de wedstrijd werd geopend door een eigen doelpunt. Aanvaller Peter de Lange moest zich na twintig minuten laten vervangen met een voetblessure.
Trainer André Hoekstra was achteraf niet te spreken over het spel van zijn ploeg en was kort in zijn oordeel. ‘Het was heel matig vandaag’, zei hij. ‘Ik moet alleen doelman Bob Janssen een compliment maken. Hij heeft een fantastische wedstrijd gekeept en ons verschillende keren op de been gehouden.’

Vier van de vijf doelpunten van de avond vielen voor rust. De eerste was een gelukje voor Feyenoord, want een terugspeelbal bij de bezoekers ging langs de doelman van T.O.G.R. en over de doellijn.

Het duurde tot vijf minuten voor rust voor er pas echt weer wat te beleven was op Varkenoord. Jordao Pattinama verdubbelde toen de marge, door een steekpass van Oranje af te maken. Dezelfde Oranje zorgde in de slotminuut van de eerste helft voor het derde doelpunt van Jong Feyenoord/Excelsior, door een voorzet van Miquel Nelom beheerst binnen te werken. In de tussentijd had T.O.G.R. nog wat teruggedaan door een strafschop te verdienen en deze ook binnen te schieten.

De tweede helft was de wedstrijd van de Rotterdamse beloften zo mogelijk nog matiger dan voor rust. De ploeg van Hoekstra kwam zelf niet meer tot scoren, maar moest in de slotminuut nog een tegentreffer incasseren uit een corner.

Jong Feyenoord/Excelsior – T.O.G.R. 3-2

5’ 1-0 e.d.
40’ 2-0 Pattinama
42’ 2-1 (strafschop)
45’ 3-1 Oranje