Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

RELATIES ASR KRIJGEN SAMEN MET HUN KINDEREN VOETBALLES

Relaties van Feyenoords hoofdsponsor ASR hebben woensdag samen met hun kinderen een heerlijke voetbaldag beleefd bij de Rotterdamse club. Enkele tientallen mannen en hun kinderen meldden zich aan het begin van de middag in De Kuip, waar zij na een uitgebreide lunch een rondleiding door het stadion kregen. Hierna vervolgde het programma zich op Varkenoord, waar Ben Wijnstekers met zijn Feyenoord on Tour klaar stond om volgens de Feyenoord-methode een training te geven.


De oer-Feyenoorder kreeg op het nog droge sportcomplex assistentie van Darley, Ron Vlaar en Andwélé Slory. Laatstgenoemde was scheidsrechter op een met grote luchtbanden omgeven veldje, waar de nodige wedstrijden werden gespeeld. ‘Er zitten best leuke voetballertjes tussen’, zei de rappe aanvaller. ‘Van een van die jongens zou ik eigenlijk zijn naam door moeten geven aan de club.’



Slory kreeg halverwege de middag ondersteuning van de Griekse jeugdinternational Kostas Lamprou. Het duurde niet lang voordat de kinderen door hadden wie hij was, waarna ook de doelman die aan het begin van het seizoen nog op de bank zat tegen Sporting Portugal zijn handtekening uit moest delen.



Waar Slory zich beperkte tot het coachen en heel af en toe fluiten, konden zijn ploeggenoten Darley en Vlaar vol aan de bak. Bij een afwerkoefening was de centrale verdediger om en om met Wijnstekers aangever, waarna de jonge en volwassen deelnemers Darley onder vuur namen. De Braziliaanse doelman wilde bij de jongste jeugd nog wel eens een oogje toeknijpen, maar probeerde de schoten van de oude garde wel allemaal tegen te houden. Hier kreeg hij na verloop van tijd hulp bij van Matthijs uit Schoonhoven, eveneens keeper. De twee doelmannen schoten hierna samen nog een balletje, zichtbaar tot blijdschap van de jongste van de twee.



Vlaar moest tijdens de clinic denken aan de tijd dat hij zelf nog een kind was. ‘Ik heb zelf eens zo’n middag als deze meegemaakt bij FC Volendam’, zei hij. ‘Ik meen dat Hans Bond toen de training gaf. Dat maakte toen best veel indruk op me. Je ziet het nu ook aan de gezichten van de kinderen hier. Ze genieten echt en willen allemaal scoren bij Darley. Maar die volwassen mannen gaan er ook nog fanatiek tegenaan, hoor.’



Toen de clinic, die verder bestond uit onder meer een dribbelparcours en een Feyenoord-quiz, er tegen vijf uur ’s middags op zat, keerde het gezelschap weer terug naar De Kuip. Daar stond een warme maaltijd op de voetballers te wachten, die ze gezien hun inzet op het voetbalveld meer dan verdiend hadden.