VAN BRONCKHORST MET ORANJE NAAR GELIJKSPEL IN AUSTRALIË

Giovanni van Bronckhorst heeft zaterdag met het Nederlands elftal met 0-0 gelijk gespeeld in en tegen Australië. De verdediger begon in het oefenduel in de basis, maar werd na 77 minuten naar de kant gehaald door bondscoach Bert van Marwijk. Nederland had in Sydney het meeste balbezit en de betere kansen, maar vergat te scoren. Voormalig Feyenoorder Dirk Kuyt kwam de eerste helft in actie.
Van Bronckhorst was ondanks het gelijkspel redelijk tevreden over de wedstrijd van Oranje. ‘Het niveau was vrij aardig , de wedstrijd werd serieus door ons aangepakt’, zei hij na afloop voor de camera van SBS6. ‘We speelden de bal goed rond en kregen goede kansen, maar vergaten te scoren. Ik had meer verwacht van de tegenstander. We hebben twee keer eerder tegen Australië gespeeld en toen waren ze heel fel, maar vandaag viel het mee. Al met al denk ik dat het een goede trip is geweest. We hebben ook dingen naast het trainen gedaan, wat van de stad gezien, dus dat is goed voor het groepsgevoel.’

Zondag vliegt het Nederlands elftal terug naar Nederland.