Beloften lijden tweede competitienederlaag

Jong Feyenoord/Excelsior heeft maandagavond met 0-1 verloren van Jong De Graafschap. De ploeg van trainer André Hoekstra kwam op slag van rust op achterstand en kreeg kort na de onderbreking de tweede teleurstelling voor de kiezen. Rechtsback Vojtech Machek kreeg zijn tweede gele kaart, waardoor de Rotterdammers bijna heel de tweede helft met tien man op jacht moesten naar de gelijkmaker. Zonder succes, waardoor de tweede competitienederlaag van het seizoen een feit was.
Dat Jong Feyenoord/Excelsior het opnam tegen de nog op de eerste overwinning wachtende drager van de rode lantaarn, was in de eerste helft niet veel van te merken. De Doetinchemmers hadden geen ontzag voor de Rotterdammers en de 0-1 voorsprong vlak voor rust was niet eens onverdiend te noemen. Het ontbrak de thuisploeg aan inspiratie, terwijl De Graafschap juist met veel brutaliteit en werklust voetbalde.

Darley had al twee vrije trappen van Mees Junior Siers uit de benedenhoek gepakt, toen Rik Sebens de Braziliaanse doelman na 43 minuten kansloos liet. De volledig vrijstaande aanvaller tikte de bal van dichtbij over Darley heen, nadat Daan Bovenberg zich in de lucht af had laten troeven door Soufian El Hassnaoui.

Het had niet veel gescheeld of Jong Feyenoord/Excelsior was de rust zelfs ingegaan met een 0-2 achterstand, maar gelukkig voor de thuisploeg eindigde twee minuten na de openingstreffer een afstandsschot van Roy Terschegget op de buitenkant van de paal.

De Rotterdammers hadden zich op hun beurt tijdens de eerste helft een aantal keer tot in het strafschopgebied van De Graafschap gevoetbald, maar steeds ontbrak het in de eindpass aan nauwkeurigheid. Stefan Bobovic was na twintig minuten nog het dichtst bij een treffer geweest, maar het schot van de Serviër ging voorlangs. Jordao Pattinama kwam bij deze inzet bij de tweede paal net een stap tekort om Jong Feyenoord/Excelsior alsnog een doelpunt te bezorgen.

Hoekstra kon direct na het begin van de tweede helft zijn plan voor de jacht op de gelijkmaker aanpassen, want Machek moest al in de 48ste minuut inrukken na zijn tweede gele kaart. Scheidsrechter Van de Graaf was sowieso gul met zijn kaarten, maar een concequente lijn hield hij bij de boekingen niet aan.

Met een man minder kreeg Jong Feyenoord/Excelsior wel al snel kansen op de 1-1. Luis Pedro en vervolgens Babovic mochten in het strafschopgebied aanleggen voor een schot, maar vonden allebei De Graafschap-doelman Mustafa Amezrine op hun weg.

De Rotterdammers namen gaandeweg de tweede helft steeds meer risicos, wat De Graafschap voorin ruimte opleverde. El Hassnaoui was met een vrije kopkans dichtbij een tweede Doetinchemse treffer, terwijl Babovic aan de andere kant na een versnelling invaller Levi Risamasu richting het doel van De Graafschap stuurde. De middenvelder moest vervolgens zijn meerdere erkennen in Amezrine. Babovic probeerde het later nog met een schot, maar ook de Servische middenvelder wist het tij niet te keren.

Jong Feyenoord/Excelsior – Jong De Graafschap 0-1

43’ 0-1 R. Sebens

Rood: Machek (twee keer geel)

Opstelling Jong Feyenoord/Excelsior: Darley; Machek, Bovenberg (46’ Risamasu), El Moussaoui, Nelom; Ramsteijn, Babovic, Anes Ribeiro; Pedro, Hagary (77’ Been) en Pattinama (80’ Van Duijn).