Fanshop
Fanshop

Leerdam niet inzetbaar tegen Sparta

Kelvin Leerdam is niet inzetbaar voor de wedstrijd van aanstaande zondag tegen Sparta Rotterdam. De verdediger kampt al enige tijd met liesklachten en moet daardoor de stadsderby aan zich voorbij laten gaan. Leroy Fer neemt op Het Kasteel de positie van de rechtsback over. De jeugdinternational speelde eerder in de jeugd ook op die positie en maakte zijn debuut in de basisopstelling bij Feyenoord eveneens als rechtervleugelverdediger.
Door het zakken van een linie van Fer, komt er op het middenveld een positie vrij. Denny Landzaat keert daardoor terug in de basisopstelling. De middenvelder verscheen onlangs tegen NAC Breda voor het eerst dit seizoen aan de aftrap van een eredivisieduel, waarvan hij door twee gele kaarten niet het einde haalde. ‘Zonder die schorsing had ik de week erop een keuze moeten maken, want Denny heeft het tegen NAC heel goed gedaan’, zei Mario Been vrijdag. ‘Denny is een voorbeeldprof en laat het elke week zien. Hij zit dicht tegen het elftal aan en is voor mij een logische vervanger.’

Georginio Wijnaldum keert tegen de Spartanen ook terug in de basisopstelling. De jeugdinternational neemt de positie achter spits Jon Dahl Tomasson over van de geblesseerde Jonathan De Guzman.