Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

Project ‘Scoren op Zuid’ officieel van start

Karim El Ahmadi, Georginio Wijnaldum en Leroy Fer hebben vrijdagmiddag samen met honderden schoolkinderen het project ‘Scoren op Zuid’ officieel van start laten gaan. De drie Feyenoorders zijn ambassadeur van het project en gaven op het Afrikaanderplein in de Rotterdamse deelgemeente Feijenoord met knalvuurwerk het sein aan de kinderen dat ze hun rode, witte en zwarte ballonen de lucht in konden laten gaan, waarna de eerste Scoren op Zuid-activiteiten van start gingen.


Namens Feyenoord was naast het drietal middenvelders ook Eric Gudde aanwezig. De algemeen directeur zette zijn handtekening onder de overeenkomst tussen de samenwerkende partijen Feyenoord, deelgemeente Feijenoord en Rotterdam Sportsupport en gaf aan blij te dat Feyenoord na internationale maatschappelijke samenwerkingsverbanden met Unicef en War Child nu dichter bij huis ook structureel een bijdrage kan leveren aan de samenleving.



‘We zijn al jaren actief in de stad, maar dat waren altijd versnipperde projecten’, zei Gudde tijdens het officiële gedeelte van de aftrap. ‘Met Scoren op Zuid zijn we nu iets voor de lange termijn gestart. Feyenoord tracht door te participeren in dit project kinderen te prikkelen te sporten én ze enthousiast te maken voor school.’



Gudde stelde hierbij de drie ambassadeurs als voorbeeld. De Feyenoorders schopten het niet alleen tot profvoetballer, maar maakten alle drie ook hun school af. De spelers zullen de komend twee jaar onder meer voetbalclinics geven bij de schoolsportverenigingen in de omringende wijken en ondersteuning bieden bij schoollessen. Andersom zullen kinderen van de schoolsportverenigingen ook betrokken worden bij de thuiswedstrijden van Feyenoord. Om te beginnen volgende week zaterdag, wanneer twee teams de voorwedstrijd van het eredivisieduel met VVV-Venlo zullen spelen.



Nadat de ballonnen met naam en adresgegevens snel hun weg boven Rotterdam hadden gevonden, waarbij de vijf die het verst van het Afrikaanderplein af gevonden worden elk drie kaartjes voor een thuisduel van Feyenoord opleveren, zochten El Ahmadi, Wijnaldum en Fer ieder een voetbalveld op, waar zij de coaching bij wedstrijden tussen teams van Rotterdamse schoolsportverenigingen op zich namen.



Fer stond al snel met zijn duim omhoog, toen hij de jonge Ilias met de bal aan zijn voet een handvol tegenstanders het nakijken zag geven. ‘Voor deze kinderen is dit fantastisch natuurlijk’, zei de jonge middenvelder. ‘Bij mij is er vroeger helaas nooit een profvoetballer langs geweest, maar ik weet hoe belangrijk dit voor kinderen kan zijn. Wij willen ze graag stimuleren in hun ontwikkeling. School, sport én gezond eten zijn daarvoor heel belangrijk.’



‘School is zeker ontzettend belangrijk’, viel El Ahmadi zijn ploeggenoot bij. ‘Je hebt in Nederland kansen genoeg om er iets van te maken, als je je handen maar uit de mouwen steekt. Als ik zie welk enthousiasme de kinderen hier vandaag uitstralen, dan heb ik er vertrouwen in dat de club met Scoren op Zuid de komende jaren een goede bijdrage gaat leveren aan de ontwikkeling van de kinderen van Rotterdam.’



Scoren op Zuid is een samenwerking tussen Feyenoord, Rotterdam Sportsupport en de deelgemeente Feijenoord, waarbij Feyenoord zich de komende twee jaar gaat inzetten voor de jeugd in de omringende wijken. Hierbij focust de Rotterdamse club op twee thema’s: sport en educatie.