Verlies Feyenoord onder 19 bij Sparta Rotterdam A1

Feyenoord onder 19 heeft op bezoek bij Sparta Rotterdam A1 een 3-0 nederlaag geleden. O/19 speelde een uur met tien man na een rode kaart voor Kevin Jansen. Onder 18 speelde met 1-1 gelijk bij RBC Roosendaal, doelpuntenmaker voor O/18 was Daan Smith. Onder 17 ging met 2-1 onderuit op bezoek bij PSV B1. Feyenoord onder 16 verloor met 2-0 van FC Den Bosch B1 en in een oefenwedstrijd met AZ C2 bleef onder 14 steken op 3-3. Feyenoord onder 15 was dit weekend vrij.

ONDER 19 ONDERUIT IN DERBY MET SPARTA ROTTERDAM A1

Na het vrije weekend vorige week stond zaterdagmiddag voor Feyenoord onder 19 een bezoek aan stadsgenoot Sparta Rotterdam A1 op het programma. O/19 verloor op Sportpark Nieuw Terbregge met 3-0.

Feyenoord begon slecht aan het duel met Sparta. De ploeg van trainer Jean-Paul van Gastel was niet scherp en kwam vaak te laat in de duels. Na ruim twintig minuten kwam de thuisploeg terecht op voorsprong, na slecht verdedigend werk van O/19. Na een halfuur kreeg Feyenoord opnieuw een tik te verwerken. Kevin Jansen maakte een overtreding en werd door de scheidsrechter met direct rood van het veld gestuurd.

Na de pauze ging O/19 beter voetballen en was de gelijkmaker verdiend geweest. De tien van Feyenoord slaagden er echter niet in de Sparta-defensie in verlegenheid te brengen, ook al waren de kansen er wel degelijk. Na tachtig minuten verdubbelde Sparta de score waarop de koppen bij Feyenoord gingen hangen. De thuisploeg was in de slotfase genadig en maakte nog maar één doelpunt, vijf minuten voor tijd.

‘De 3-0 is een geflatteerde uitslag’, blikte Van Gastel terug. ‘Ik heb zeven goede kansen geteld, waarvan we er gewoon een paar hadden moeten maken’, vond de trainer. Van Gastel wilde de scheidsrechter niet de schuld geven van de nederlaag, maar gaf wel aan dat de arbiter een negatieve invloed op het spelverloop had.

Sparta Rotterdam A1 – Feyenoord O/19 3-0

22’ 1-0
81’ 2-0
85’ 3-0

Opstelling Feyenoord O/19: Van der Post; Eekman, Erkelens (46’ Bouwmeester) (80’ Fileccia), Schenkeveld; De Vrij; Clasie, Khwela, Isoufi; Cabral, Castaignos en Jansen.

ONDER 18 LIJDT OP DE VALREEP PUNTVERLIES TEGEN RBC

Op bezoek bij RBC Roosendaal A1 heeft Feyenoord onder 18 zaterdagmiddag met 1-1 gelijkgespeeld. Daan Smith zette de Rotterdammers vlak na rust op voorsprong, maar de ploeg van trainer Jan Gösgens moest na de gelijkmaker in de blessuretijd genoegen nemen met een punt.

‘En dat is zuur’, was de duidelijke conclusie van Gösgens na afloop. ‘Als je kansen krijgt op een tweede goal en dan in de 92e minuut de goal tegen krijgt is dat natuurlijk teleurstellend. Al moet ik eerlijk zeggen dat RBC recht had op een punt’, aldus de oefenmeester.

De eerste helft was niet best in Bergen op Zoom. Zowel Feyenoord als RBC werd niet gevaarlijk en ook het voetbal van beide kanten was niet best. De ruststand van 0-0 was het logische gevolg. Na rust was het voetbal van de Rotterdammers beter. Al na drie minuten was het raak na een vrije schop van Osama Rashid, die door Smith bij de tweede paal werd binnen getikt.

In het vervolg van de tweede helft kreeg de thuisploeg weinig kansen. Tim Schoonheijm had oog in oog met de doelman van de Roosendalers de kans om de wedstrijd te beslissen, maar de aanvaller miste. RBC nam in de slotfase risico en ging achterin één op één spelen. Twee minuten in blessuretijd werd de thuisploeg daarvoor beloond toen een schot in de lange hoek achter Mike Termijn verdween.

RBC Roosendaal A1 – Feyenoord O/18 1-1

48’ 0-1
90+2’ 1-1

Opstelling Feyenoord O/18: Termijn; Kruithof, Smith, Wijmer, De Rooij; Rashid (60’ Latuheru), Berkvens (46’ Lemondzhava), Rienstra; Schoonheijm (80’ Angel Qurijo), Scholman en N.Velder.

ONNODIGE NEDERLAAG ONDER 17 BIJ PSV B1

Feyenoord onder 17 heeft zaterdagmiddag een ongelukkige nederlaag geleden in Eindhoven. Op bezoek bij PSV ging de ploeg van trainer Cor Adriaanse met 2-1 onderuit. De Rotterdammers hadden meer balbezit en ook meer kansen, maar waren niet scherp genoeg voor de goal. Een doelpunt van invaller Vincent Janssen in de slotfase mocht niet meer baten.

Ondanks de goede bedoelingen van O/17 keken de Rotterdammers in Eindhoven al na drie minuten tegen een achterstand aan. De defensie stond niet goed waardoor PSV vanaf de linkerkant door kon breken en de score opende: 1-0. Feyenoord liet zich niet van de wijs brengen en ging op zoek naar de gelijkmaker. De gasten hadden het overgrote deel van het balbezit, creëerden de nodige kansen, maar misten scherpte voor het doel.

Net als in de eerste helft, duurde het ook na rust niet lang voordat Feyenoord een tegendoelpunt moest incasseren. Na een voorzet vanaf links liep Moreno Rutten tegen de bal, die achter Boy de Jong in het doel verdween. Opnieuw bleef Feyenoord op zoek naar een treffer, maar door verkeerde keuzes voor het doel en goed keeperswerk van de doelman van PSV bleef het lang bij 2-0. In de voorlaatste minuut kon Janssen met een afstandschot nog wel voor 2-1 zorgen maar daar bleef het bij.

Adriaanse beaamde na afloop dat de nederlaag onnodig was: ‘Mijn ploeg heeft er alles aan gedaan vanmiddag, maar we verzuimden de kansen die we kregen af te maken. We waren dreigend en hadden veel balbezit maar voor het doel was het net niet.’

PSV B1 – Feyenoord O/17 2-1

3’ 1-0
51’ 2-0
79’ 2-1 Janssen

Opstelling Feyenoord O/17: De Jong; J. van Deelen, Rutten, Van Huijgevoort, Y. van Deelen (70’ Blij); M. Steenvoorden, Van der Laan (75’ J. Steenvoorden), Cornelissens (57’ Janssen); Agatowski (65’ Van der Velden), Balrak en Manu.

FEYENOORD ONDER 16 BETER MAAR ZONDER PUNTEN

Feyenoord onder 16 heeft zichzelf zaterdag in Den Bosch flink tekort gedaan. Tegen FC Den Bosch B1 was Feyenoord verreweg de betere maar verzuimde het te scoren. Den Bosch deed dat wel en won de wedstrijd met 2-0.

De Rotterdammers waren in de eerste helft de enige ploeg die wilde voetballen. De ploeg van trainer Gaston Taument kreeg ook voldoende kansen. Voor rust hadden de bezoekers al met 0-3 voor kunnen staan, maar het was Den Bosch dat na een half uur op voorsprong kwam.

‘In de rust vertelde ik de jongens dat ze gewoon op dezelfde voet verder moesten gaan’, zei Taument na afloop. Dat deed zijn ploeg ook. O/16 bleef voetballen en creëerde wederom kansen, maar opnieuw was het de thuisploeg die een doelpunt maakte. Doelman Michel Franken handelde te traag toen hij de bal wilde aannemen, waardoor een spits van de Bosschenaren de bal kon blokkeren en binnen schieten.

Ook na die tweede tegenslag bleef bij de Feyenoorders het geloof in een goede afloop bestaan. De Rotterdammers bleven aanvallen maar deden dat in de laatste fase te gehaast. Daardoor bleef het bij dreiging van de bezoekers en was de tweede competitienederlaag voor O/16 een feit.

FC Den Bosch B1 – Feyenoord O/16 2-0

30’ 1-0
50’ 2-0

Opstelling Feyenoord O/16: Franken; Van Beek, Maatsen, Rekik, Woudenberg; Dercks, Sleegers (52’ Staas), Ebecilio; Boëtius, Achahbar en Van Wingerden.

DRIE GOALS NIET GENOEG VOOR OEFENZEGE FEYENOORD ONDER 14

Feyenoord onder 14 heeft zaterdag met 3-3 gelijkgespeeld tegen AZ C2. Omdat er geen competitieprogramma was voor O/14, oefende het team van trainer Rob Kurvers in Alkmaar tegen de leeftijdsgenoten van AZ. De Rotterdammers kwamen drie keer op voorsprong maar wisten niet te winnen. Milton Klooster scoorde twee keer.

‘Jammer dat we uiteindelijk gelijkspelen’, blikte Kurvers terug op het oefenduel. ‘We hebben de wedstrijd gedomineerd, hadden het initiatief en kwamen drie keer goed op voorsprong. Maar de tegengoals gaven we te makkelijk weg.’ Via Klooster kwam zijn ploeg in de eerste helft verdiend op voorsprong. Na de gelijkmaker van de Alkmaarders nam Feyenoord opnieuw de leiding, dit keer was Antonie Schoenmaker de doelpuntenmaker.

Het was opvallend hoe Feyenoord telkens verslapte wanneer een voorsprong op het scorebord kwam. O/14 hield het sterke spel met goed opbouwend voetbal vast en bleef constant zoeken naar de voetballende oplossing. Toch werd ook de tweede voorsprong niet vastgehouden en kwam AZ op 2-2.

Toen Klooster met zijn tweede treffer de Rotterdammers binnen het uur voor de derde keer op voorsprong bracht, kwam de overwinning dichtbij. Maar de thuisploeg profiteerde wederom van het feit dat Feyenoord de teugels wat liet vieren en hield de bezoekers zo van een oefenzege af.

AZ C2 – Feyenoord O/14 3-3

8’ 0-1 Klooster