Fanshop
Fanshop

Sparta Rotterdam – Feyenoord in de media

Feyenoord.nl blikt na elke speelronde terug op de wedstrijd van Feyenoord, aan de hand van verslagen en reacties in de media. Een overzicht uit dagbladen en van websites, plus een samenvatting en reacties van Eredivisie Live. Deze keer: Sparta Rotterdam tegen Feyenoord, eindstand: 2-1.
De Volkskrant:
Er was voor de club uit Rotterdam-Zuid aanvankelijk niets aan de hand geweest op de burcht van de stadgenoot in West. Zo slordig was Sparta in de aanvalsopbouw dat Feyenoord al in het openingskwartier had kunnen scoren. Nu bleef de schade voor de thuisploeg beperkt tot een treffer van Bahia, die de bal achter Sparta-keeper Seliga kopte.

ANP:
Na de pauze kwam Sparta sterk uit de kleedkamer. Rydell Poepon en Falkenburg kwamen evenwel niet tot scoren. Door een drieste sliding ter hoogte van de middenlijn van Cissé op Poepon werd alles anders op Het Kasteel. Nijhuis stuurde de aanvaller van Feyenoord van het veld waarna Sparta via een knap uitgespeelde treffer van Poepon snel toesloeg: 1-1. Kort daarna moest ook Tomasson ook van het veld na een al even onzinnige overtreding op Emmanuel Boakye. Met negen man trachtte Feyenoord in het laatste half uur overeind te blijven.

Novum:
Met elf tegen negen ging Sparta op zoek naar de zege, maar ook Poepon liep tegen een rode kaart aan door een overtreding in het strafschopgebied van Feyenoord. Zeven minuten voor tijd was het alsnog raak voor Sparta. Strootman zorgde met een geplaatst schot van de rand van de zestien voor de derde thuiszege tegen Feyenoord in drie jaar. De winst van Sparta was bovendien de 600e in de Eredivisie.

AD Sportwereld:
Achter de namen van Cissé en Tomasson kalkte arbiter Nijhuis tweemaal code 99 A. Dat staat in het reglement voor ‘ernstig gemeen spel ten opzichte van de tegenstander’. Dat vergrijp levert, mede afhankelijk van de dader, in de regel drie duels schorsing op waarvan vaak één voorwaardelijk. Een milde straf zou betekenen dat Tomasson en Cissé na de komende twee duels, thuis tegen VVV en de bekerwedstrijd in De Kuip tegen FC Den Bosch, er op 1 november in de Arena tegen Ajax gewoon bij kunnen zijn.

De Telegraaf:
Tomasson toonde zich schuldbewust. ‘Ik was te laat, gewoon stom. Gelukkig heeft de speler van Sparta er niks aan overgehouden.’ Cissé: ‘Eigenlijk krijg ik bijna nooit rode of gele kaarten. In het hele vorige seizoen heb ik maar één keer geel gekregen. Het was niet expres, maar ik snapte wel dat ik rood kreeg.’ 

Bekijk hier de samenvatting van Sparta Rotterdam tegen Feyenoord en de reacties van Mario Been en Jon Dahl Tomasson.