Fanshop
Fanshop

Beloften en Jong FC Groningen scoren niet

Jong Feyenoord/Excelsior heeft maandagavond tegen naaste concurrent Jong FC Groningen met 0-0 gelijkgespeeld. De ploeg van trainer André Hoekstra had het grootste deel van het uitduel het beste van het spel, maar vergat de kansen die het kreeg te verzilveren. Pas tegen het einde van de wedstrijd werden de Groningers voor het eerst gevaarlijk, maar het was aan kordaat optreden van Darley te danken dat er een punt mee terug naar de Maasstad ging. ‘Hij heeft ons in de slotfase echt op de been gehouden’, complimenteerde Hoekstra de Braziliaanse doelman na afloop.
De Rotterdammers kwamen in de Euroborg goed uit de startblokken en creëerden al na vijf minuten de eerste kans van de wedstrijd. Luis Pedro gaf via een individuele actie zijn tegenstanders het nakijken, maar wist de Groningse doelman met een schot in de korte hoek niet te verschalken. De tweede mogelijkheid was voor Jerson Anes Ribeiro, maar ook hij wist uit een vrije trap vanaf de rand van het strafschopgebied de score niet te openen.

De spelers van Hoekstra hadden de eerste helft de zaken in verdedigend opzicht goed op orde en gaven de twee aanvallers van de Groningers geen schijn van kans zich te onderscheiden. Pedro deed dat voor de rust aan de andere kant nog wel een keer, maar zijn schot uit de draai ging voor het Groningse doel langs.

‘Het eerste kwartier van de tweede helft hadden wij nog steeds het beste van het spel, maar vergeten we door te drukken’, analyseerde Hoekstra. De oefenmeester zag al vijf minuten na de rust Ribeiro een vrij trap scherp voor het doel schieten, waar Hanne Hagary de 0-1 op zijn schoen had. ‘Als Hanne die bal goed raakt, is het zeker een doelpunt’, zei de coach. ‘Maar hij schampte hem slechts, waardoor een treffer uitbleef. In die fase hadden we moeten scoren.’

Het openingsdoelpunt bleef uit en naarmate de tweede helft vorderde, vloeiden de krachten steeds meer weg uit de Rotterdamse ploeg. ‘De pijp was bij ons leeg, waardoor Groningen alsnog gevaarlijk kon worden’, zei Hoekstra. Vooral bij hoekschoppen was het in de slotfase oppassen geblazen voor de Rotterdammers, maar mede door goed keeperswerk van Darley liep Jong Feyenoord/Excelsior niet tegen een nederlaag aan.

Jong FC Groningen – Jong Feyenoord/Excelsior: 0-0

Opstelling Jong Feyenoord/Excelsior:
Darley; Weber, Ramsteijn, Bovenberg (90’ De Lange), Nelom; Been (75’ Van Duijn), Ribeiro, Janota; Pedro, Hagary en Pattinama (80’ Monteiro).