Onder 18 strijdend ten onder in bekertoernooi

Het bekertoernooi zit erop voor Feyenoord onder 18. Het team van trainer Jan Gösgens speelde woensdagmiddag uit tegen Ajax A1 en verloor met 4-0. Op sportcomplex De Toekomst hielden de Rotterdammers het verschil lang op één doelpunt, maar in de slotfase liep Ajax, met uitblinker Christian Eriksen, uit naar een 4-0 zege.
Gösgens sprak na afloop van een leerzame en zware wedstrijd. Tot aan de 80ste minuut zag de trainer zijn ploeg, buiten een tegentreffer, goed overeind blijven tegen de Amsterdammers. Feyenoord creëerde weliswaar niet veel kansen, maar het streed met volle overgave en maakte het de thuisploeg erg lastig. Vlak voor rust kwam de ploeg van trainer Frank de Boer wel op voorsprong, via een afstandsschot van Eriksen.

Aan de hand van de uitblinkende verdediger Daan Smith bleef Feyenoord ook na de pauze lang zonder tegentreffer. Het duurde tot tien minuten voor tijd tot het verzet van de moegestreden Rotterdammers was gebroken. Een afstandschot was onhoudbaar voor doelman Twan van Putten en betekende de 2-0. Eriksen besliste het duel vervolgens met twee treffers in de slotfase.

‘Ik ben trots op mijn ploeg’, vertelde Gösgens. ‘Ze hebben keihard gestreden om het maximale eruit te halen vanmiddag. Het team verdient een compliment.’ Ook was de trainer content met het spel van Osama Rashid, die voor het eerst sinds het EK O/17 weer een hele wedstrijd speelde.

Ajax A1 – Feyenoord O/18 4-0