Feyenoord – VVV-Venlo in de media

Feyenoord.nl blikt na elke speelronde terug op de wedstrijd van Feyenoord, aan de hand van verslagen en reacties in de media. Een overzicht uit dagbladen en van websites, plus een samenvatting en reacties van Eredivisie Live. Deze keer: Feyenoord tegen VVV-Venlo, eindstand: 1-0.
ANP:
Uiteraard waren in de drijfnatte Kuip de meeste ogen gericht op Roy Makaay. Door een wonderlijk toeval kwam de 34-jarige bankzitter terug in beeld bij Been. Zowel Sekou Cissé als Jon-Dahl Tomasson pakte vorige week bij Sparta (2-1) een domme rode kaart. Na de onvermijdelijke schorsingen voor het duo (vier duels voor Tomasson, drie voor Cissé) moest Been wel weer een beroep doen op Makaay, die al na twee competitieduels zijn basisplaats bij Feyenoord was kwijtgeraakt.

VI.nl:
Zonder de geschorste Jon Dahl Tomasson en Sekou Cissé maakte Feyenoord een stroeve indruk. De Rotterdamse formatie kon mede door het felle Venlose verweer aanvallend weinig uitrichten. Diego Biseswar stichtte met zijn solo's nog voor enig gevaar, maar het hield verder niet over. Tekenend voor de offensieve onmacht was misschien wel de openingstreffer. Met dank aan Begois kon Feyenoord gaan rusten met een 1-0 voorsprong. De VVV-keeper liet halverwege de eerste helft een voorzet van Roy Makaay door de handen glippen. Denny Landzaat was er als de kippen bij om de score te openen.

VVV-Venlo.nl:
De verdiende gelijkmaker werd echter niet meer gescoord en VVV-Venlo moest daardoor de punten achter laten in Rotterdam. Al was Ken Leemans twee minuten voor tijd zeer dicht bij de gelijkmaker. Vrij voor Van Dijk schoot de rossige Belg tegen de doelman op. Net als tegen FC Twente was hij dus in de slotfase nipt bij een gelijkmaker. Achteraf weer complimenten voor de aanvallende en gedurfde speelwijze. Ondertussen wil Jan van Dijk de beloning wel eens zien in de vorm van punten. Komende dinsdag trekken de geelzwarten opnieuw richting Rotterdam. Dan is voor de KNVB-beker Sparta Rotterdam de tegenstander.

Sp!ts:
In de voorbereiding op het huidige seizoen gaf de Feyenoordtrainer een duidelijk signaal af. ‘Ik vind Karim El Ahmadi een betere voetballer dan Denny Landzaat.’ De eerste drie wedstrijden moest de 33-jarige middenvelder dan ook vanaf de bank bekijken. Daarna werd de situatie er voor hem niet rooskleuriger op. In clubkostuum moest hij vanaf de tribune de verrichtingen van zijn collega’s volgen. ‘Dat was niet eenvoudig’, aldus de Amsterdammer. ‘De trainer zei dat we een brede groep hebben en dat hij nu eenmaal mensen buiten de selectie moet laten en dat de ’slachtoffers’ daar goed mee om moeten gaan. Ik heb hem beloofd dat te doen, het plezier te behouden en te wachten om mijn kans.’

De Telegraaf:
Het was Roy Makaay zaterdagavond aan te zien dat hij ruim twee maanden geleden voor de laatste keer als basisspeler een competitiewedstrijd van Feyenoord had uitgespeeld. ‘Best zwaar hoor, negentig minuten’, sprak de 34-jarige spits na de benauwde zege op VVV-Venlo (1-0). Nahijgend en met een rood aangelopen gezicht deed Makaay zijn verhaal. ‘De eerste helft was bij vlagen okay, maar na de rust hebben we niet meer gevoetbald. De opbouw van achteruit viel helemaal weg. Een kwestie van durf. Onverklaarbaar.’

Bekijk hier de samenvatting van Feyenoord tegen VVV-Venlo en de reacties van Mario Been, Roy Makaay en Denny Landzaat.