Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

Van Bronckhorst niet tegen FC Den Bosch

Giovanni van Bronckhorst wordt dinsdag uit voorzorg aan de kant gehouden in de bekerwedstrijd tegen FC Den Bosch. De aanvoerder viel zaterdag tegen VVV-Venlo uit met liesklachten en krijgt hierdoor dinsdag rust van Mario Been. De trainer verwacht dat Van Bronckhorst op tijd fit is voor de competitiewedstrijd tegen Ajax van aanstaande zondag.
Kelvin Leerdam zal tegen Den Bosch op de bank beginnen. De verdediger kampt eveneens met liesklachten. Hij trainde maandag volledig met de groep mee, maar zal uit voorzorg niet in de basis beginnen. Ron Vlaar zal dinsdag zijn positie als rechtsback overnemen. Het centrum van de defensie zal hierdoor gevormd worden door André Bahia en Kevin Hofland, terwijl Tim de Cler de linksbackpositie van Van Bronckhorst overneemt.

Stefan Babovic zal tegen Den Bosch voor het eerst in de basis beginnen. De Serviër viel de afgelopen twee competitiewedstrijden al in, nadat hij in de bekerwedstrijd tegen Harkemase Boys als invaller zijn debuut had gemaakt. Jeugdspeler Bart Schenkeveld zit dinsdag voor de eerste maal bij de wedstrijdselectie.