Fanshop
Fanshop

KNVB seponeert zaak tegen NAC, Feyenoord ‘onaangenaam verrast’

Feyenoord heeft ‘verbaasd’ en ‘onaangenaam verrast’ gereageerd op de mededeling van de aanklager betaald voetbal van de KNVB dat NAC niet vervolgd wordt inzake de slechte staat van het bezoekersvak ten tijde van de wedstrijd tegen Feyenoord op 27 september jongstleden.
De KNVB had besloten een onderzoek in te stellen omdat het zicht van de 750 meegereisde Feyenoord-supporters die dag ver onder de maat was, door in het verbouwde bezoekersvak aangebrachte folie op de plexiglas afscheidingswanden en dubbele netten die het zicht ernstig belemmerden. Als argumenten om de zaak nu verder te laten rusten voerde de KNVB onder meer aan dat NAC ook pas in een laat stadium heeft opgemerkt dat het folie voor niet te verwachten hinder zou zorgen, dat maatregelen zijn genomen om herhaling van de problemen te voorkomen en dat Feyenoord was gewaarschuwd dat de situatie niet ideaal was.

Algemeen directeur Eric Gudde stelt in een reactie op de mededeling van de voetbalbond ‘nooit uitgeweest te zijn op een sanctie voor NAC. Ons ging én gaat het er nog steeds om dat onze supporters volledige vergoeding verdienen van de door hun gemaakte kosten.’

NAC had direct na het duel al aangegeven de prijs van de kaarten (10,50 per stuk) niet in rekening te zullen brengen. Dit bedrag wordt deze week via Feyenoord dan ook teruggestort naar de gedupeerden. Een klemmend verzoek van Feyenoord aan het bestuur van NAC om haar supporters volledig schadeloos te stellen, door ook door hun betaalde 18,50 euro per persoon aan reis- en beveiligingskosten te vergoeden, wezen de Bredanaars tot dusver echter van de hand.

Gudde: ‘Ik heb gisteren, direct nadat duidelijk werd dat de zaak voor de KNVB kennelijk is afgedaan, nogmaals contact opgenomen met mijn collega van NAC. Tijdens dat gesprek heb ik hem wéér dringend verzocht onze supporters volledig schadeloos te stellen’. ‘De deur staat zogezegd nog op een kier, maar dwingen kunnen we NAC niet’, beseft Gudde.