Fanshop
Fanshop

WK-team O/17 na verlies tussen hoop en vrees

Het Nederlands WK-team O/17 heeft plaatsing voor de tweede ronde van het Wereldkampioenschap voor spelers onder de zeventien jaar niet meer in eigen hand. Oranje verloor zaterdagmiddag met 1-0 van Iran, waardoor het in de poule als nummer drie is geëindigd. Met drie punten bestaat er voor de ploeg van KNVB-coach Albert Stuivenberg nog een kans dat het als een van de vier beste nummers drie alsnog naar de volgende ronde gaat.
Van de zes poules in Nigeria zijn er inmiddels drie uitgevoetbald. In groep B verzamelde Brazilië net als Oranje drie punten en is ook het doelsaldo (drie voor en vier tegen) exact gelijk. Duitsland, de nummer drie uit poule A, kwam tot vier punten en is daarmee al wél zeker van een plaats bij de laatste zestien. De laatste groepswedstrijden in poule D, E en F worden zaterdagavond en zondag afgewerkt.

Oranje kwam tegen Iran goed uit de startblokken, maar wist de paar kansen die het kreeg niet te verzilveren. Na een klein half uur nam Iran de leiding, waarna Nederland nog een uur had voor de jacht op de gelijkmaker. Luc Castaignos leek die te maken, maar de aanvaller zag zijn treffer terecht afgekeurd worden wegens buitenspel. Naast de aanvaller speelden ook de Feyenoorders Stefan de Vrij, Mats van Huijgevoort en Shabir Isoufi heel de wedstrijd.