Fanshop
Fanshop

Ajax – Feyenoord in de media

Feyenoord.nl blikt na elke speelronde terug op de wedstrijd van Feyenoord, aan de hand van verslagen en reacties in de media. Een overzicht uit dagbladen en van websites, plus een samenvatting en reacties van Eredivisie Live. Deze keer: Ajax tegen Feyenoord, eindstand: 5-1.
De Volkskrant:
De uitslag van de klassieker Ajax - Feyenoord werd bepaald in de laatste minuten voor rust, toen eerst De Zeeuw scoorde en Feyenoorder Babovic met een elleboogstoot Vertonghen velde, tot neusbloedens toe. Hij kreeg dus rood. Feyenoord zocht geslagen de kleedkamer op en keerde een kwartier later geslagen terug. De mentale veerkracht van het jonge elftal is ondermaats. Bij dit alles is één aantekening interessant, die aangeeft hoe moeilijk echt van vals is te onderscheiden door scheidsrechters, en hoe moeilijk de interpretatie van tv-beelden is.

Sp!ts:
In het Feyenoordkamp werd veelvuldig geroepen dat ook Luis Suarez een rode prent had moeten krijgen. Ook de Uruguaan zou een elleboogstoot hebben uitgedeeld. Slachtoffer Babovic: ‘Als mijn rode kaart terecht was, dan had Suarez zéker een rode kaart moeten krijgen. Misschien had hij ook niet de intentie om een elleboog te geven, maar hij raakte me wel.’

AD Sportwereld:
Natuurlijk beïnvloedde de rode kaart van Stefan Babovic gisteren het verloop van de Klassieker, maar toen de jonge Serviër pal voor rust in een luchtduel Ajacied Jan Vertonghen met een 'elleboogstoot' velde, stond het al 1-0 door Demy de Zeeuw. De uitblinker van het duel sprintte vanaf het middenveld diep en werd niet alert genoeg gevolgd door tegenstander Leroy Fer. Het was al de derde Ajax-kans die op die manier ontstond. Dát verschil in leepheid, ervaring en overtuiging was het échte verschil dat de aartsrivalen van elkaar scheidde. Jonge Feyenoorders als Fer, Wijnaldum, Leerdam en Biseswar zijn talentvol, maar ze zijn nog geen spelers die in een toptreffen veel méér dan alleen hun talent meebrengen.

GPD-bladen:
Niet voor niets benadrukt Feyenoord-trainer Mario Been dat talent alleen niet genoeg is, er komt ook een factor 'werken' bij kijken om ‘top’ te zijn. Feyenoord is geen top. Het is een understatement. Keeper Rob van Dijk is zo eerlijk het van zichzelf te zeggen. Gisteren ging hij niet vrijuit bij de goals van Emanuelson en De Zeeuw.

Ajax.nl:
Direct na de hervatting pakte Ajax het goed op. ‘We hebben in de tweede helft met veel ambitie gespeeld’, sprak Jol na afloop. Hij benoemde daarbij ook de ‘geweldige goal’ van Emanuelson, die de voorsprong in 47ste minuut op schitterende wijze verdubbelde. De Ajacied had de smaak toch al goed te pakken na zijn twee treffers in het gewonnen bekerduel tegen FC Dordrecht, afgelopen donderdag. Zondag schoot hij op aangeven van Vurnon Anita de 2-0 binnen. Vanuit de stuit rondde hij de door hemzelf opgezette aanval met een stevige knal met links mooi af.

Bekijk hier de samenvatting van Ajax tegen Feyenoord en de reacties van Mario Been en Ron Vlaar.