Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

Rentree Cissé bij beloften na schorsing

Uitgerekend tegen Jong Sparta Rotterdam heeft Sekou Cissé maandagavond zijn rentree gemaakt na een schorsing. De aanvaller werd enkele weken geleden in het eredivisieduel met de Spangenaren met rood van het veld gestuurd en moest daarom drie duels vanaf de kant toekijken. Die zaten er na de wedstrijd van zondagmiddag tegen Ajax op, waardoor Cissé op Woudestein terug kon keren op het veld. De aanvaller maakte een gedreven indruk en zag Jong Feyenoord/Excelsior uiteindelijk met 1-2 verliezen van de Spartanen.
Cissé was zelf in de punt van de aanval de gevaarlijkste man in de ploeg van trainer André Hoekstra. Op de momenten dat de aanvaller eenmaal aan de bal was, kregen de Spartanen hem daar vrijwel niet meer van af. Cissé dribbelde de eerste helft een aantal keren het strafschopgebied van de gasten binnen, maar steeds werd zijn inzet gekraakt door een veelvoud aan Spartaanse benen.

Het was ook Cissé die bij de openingstreffer van Luis Pedro een grote rol speelde. Miquel Nelom ging op de rand van het strafschopgebied de één-twee aan met de Ivoriaan, waarna de linksback hard inschoot. Oud-Feyenoord-doelman Cor Varkevisser kon die inzet nog keren, maar had geen antwoord op de rebound vanaf zestien meter van Pedro: 1-0.

De wedstrijd ging de eerste helft verder gelijk op en veel uitgespeelde kansen vielen er niet te noteren. Luigi Bruins en Pedro zagen hun schoten gekeerd worden, terwijl Erwin Mulder weinig moeite had met enkele afstandsschoten van Sparta. De doelman werd vijf minuten voor tijd pas echt op de proef gesteld en toonde zich toen betrouwbaar. Anthony Benthem kopte een corner van dichtbij in, maar Mulder keerde kordaat. De doelman zag vervolgens in dezelfde aanval een andere inzet net naast zijn doel verdwijnen.

Tien minuten na de rust moest Mulder wel passen. De doelman loste bij een vrije trap vanaf dertig meter van Lerin Duarte, had nog geluk dat de rebound van Joey Goedee via de binnenkant van de paal terug het veld in ging, maar was kansloos toen Michael Nolet vervolgens hard uithaalde: 1-1.

Sparta ging hierdoor steeds meer in eigen kansen geloven en trok het spel naar zich toe. Nadat Jordao Pattinama nog een voorzet van Cissé niet goed wist af te ronden, was het een kwartier voor tijd aan de andere kant Joey Godee die de Spartanen aan de leiding bracht. De aanvaller ontfutselde de bal van Roy Weber en schoot zonder twijfels binnen.

Hoekstra probeerde met een extra aanvaller in de persoon van Marlon Oranje de gelijkmaker te forceren, maar het was Jong Sparta Rotterdam dat in het restant van de wedstrijd het dichts bij een doelpunt was.

Mulder vloerde in de 85ste minuut Joshua John en kreeg hiervoor een gele kaart en een strafschop tegen. De doelman herstelde zich goed en keerde de penalty van Jami Jaliens, om twee minuten later een schot van dichtbij van de volledig vrijstaande Duarte ook te pareren.

Jong Feyenoord/Excelsior – Jong Sparta Rotterdam 1-2

Scoreverloop:
19’ 1-0 Pedro
55’ 1-1 Nolet
76’ 1-2 Godee

Opstelling Jong Feyenoord/Excelsior: Mulder; Weber, Ignjatovic (83’ Oranje), Ramsteijn, Nelom; Been (67’ Manteiga), Bruins, Ribeiro; Pattinama, Cissé (79’ Van Duijn) en Pedro.