Feyenoord onder 18 speelt opnieuw gelijk

Ondanks goed spel is Feyenoord onder 18 er zaterdag niet in geslaagd te winnen. Bij Fortuna Sittard B1 speelden de Rotterdammers doelpuntloos gelijk. Onder 17 deed het op bezoek bij NAC Breda B1 uitstekend en won met 0-10. Elvis Manu was met drie goals de smaakmaker. Onder 16 versloeg koploper Roda JC B1, door een treffer van Anass Achahbar, met 0-1. Onder 15 speelde in eigen huis met 1-1 gelijk tegen NAC Breda C1 en onder 14 won met ruime cijfers van Roda JC C2: 6-0.
GELIJKSPEL MET PERSPECTIEF VOOR FEYENOORD ONDER 18

Hoewel Feyenoord onder 18 alweer vijfde gelijkspel op rij boekte, zag trainer Jan Gösgens zijn ploeg een van de beste wedstrijden van het seizoen spelen. Op bezoek bij Fortuna Sittard A1 wist O/18 zaterdag alleen niet te scoren, zoals de thuisploeg dat ook niet lukte.

Feyenoord deed in Sittard absoluut niet onder voor Fortuna. De thuisploeg draait goed mee om de bovenste plekken op de ranglijst en was voor O/18 een serieuze tegenstander. De Rotterdammers speelden goed en slaagden erin het spel te maken. Tot grote kansen leidde dat echter niet. Wel hadden de bezoekers in de eerste helft recht op een strafschop na een overtreding op Pule Khwela, maar de arbiter weigerde naar de stip te wijzen.

Tot aan het zestienmetergebied zag het voetbal van O/18 er heel aardig uit, daarna ontbrak het steeds aan een goede afsluiting van de aanval. Fortuna werd alleen gevaarlijk uit de snelle tegenstoot of uit standaardsituaties. Toen Feyenoord meer risico ging nemen en wat meer ruimte weg gaf, blonk met name het centrale verdedigingsduo Daan Smith en Stephan Kruithof uit.

‘Weer een gelijkspel, maar toch was dit een van de beste wedstrijden tot nu toe’, vertelde Gösgens over het duel. ‘Fortuna is een heel goede tegenstander en we hebben laten zien goed tegenstand te kunnen bieden. Voor mijn gevoel kan een zege niet ver meer weg zijn.’

Fortuna Sittard A1 – Feyenoord O/18 0-0
-

Opstelling Feyenoord O/18: Van Putten; Van Oosten (60’ Scholman), Kruithof, Smith, De Rooij; Bouwmeester, Khwela, Rashid; Fileccia (60’ Lemondzhava), Rienstra (70’ Latuheru) en Alund (46’ Lagouireh).

MONSTERSCORE ONDER 17 TEGEN NAC BREDA B1

Feyenoord onder 17 heeft zaterdagmiddag op bezoek bij NAC Breda B1 fors uitgehaald. Het team van trainer Cor Adriaanse won met maar liefst 0-10. Met een glaszuivere hattrick had Elvis Manu een groot aandeel in de klinkende overwinning.

‘We zouden onszelf tekort doen als we zouden wijzen op de zwakte van NAC Breda. Ook al heeft de tegenstander nog maar drie punten, je moet er toch tien inschieten’, reageerde Adriaanse op de zege van zijn ploeg. Feyenoord kwam al na twee minuten op voorsprong toen Manu van afstand binnen schoot. Binnen het halfuur had de aanvaller met twee treffers, beide op aangeven van Jair Balrak, zijn hattrick compleet.

Ook was Manu betrokken bij de vierde Rotterdamse treffer, die vanaf de strafschopstip door Mats van Huijgevoort werd binnengeschoten, nadat Manu was gevloerd. In de tweede helft ging Feyenoord verder waar het gebleven was. Vincent Janssen scoorde op aangeven van Manu 0-5 en Matthew Steenvoorden tekende na ruim een uur voor de 0-6.

De honger van O/17 bleek moeilijk te stillen want ook met zes treffers nam de ploeg geen genoegen. Larbi el Harouchi scoorde na een pass van Joshua Steenvoorden en een minuut later deed Joshua Steenvoorden datzelfde op aangeven van El Harouchi. In de slotfase bekroonden Janssen en El Harouchi de prima wedstrijd met respectievelijk de negende en tiende treffer.

NAC Breda B1 – Feyenoord O/17 0-10

2’ 0-1 Manu    62’ 0-6 M. Steenvoorden
14’ 0-2 Manu  69’ 0-7 El Harouchi
26’ 0-3 Manu    70’ 0-8 J. Steenvoorden
40’ 0-4 Van Huijgevoort  78’ 0-9 Janssen
53’ 0-5 Janssen    79’ 0-10 El Harouchi

Opstelling Feyenoord O/17: Spanjaart; J. van Deelen(53’ J. Steenvoorden), Rutten, Van Huijgevoort, Y. van Deelen; M. Steenvoorden, Van de Laan, Cornelissens (53’ El Harouchi); Agatowski (16’ Janssen), Balrak (53’ Blij) en Manu.

ONDER 16 BRENGT KOPLOPER RODA EERSTE NEDERLAAG TOE

Na twee competitieloze weken wachtte Feyenoord onder 16 zaterdag een zware taak. Het team van trainer Gaston Taument nam het op tegen koploper Roda JC B1. De ploeg uit Kerkrade was nog ongeslagen, maar moest in de Rotterdammers zijn meerdere erkennen. Door een doelpunt van Anass Achahbar won O/16 met 0-1.

In het eerste kwartier leek het er niet op dat Feyenoord kans had om punten af te snoepen van de koploper. Roda begon erg scherp aan de wedstrijd en de bezoekers werden flink onder druk gezet. De defensieve organisatie van O/16 stond in de beginfase niet goed, wat ertoe leidde dat Roda twee keer vrij voor keeper Snoek kon opduiken. Het bleef zonder gevolgen voor de Rotterdammers.

Feyenoord overleefde de beginfase en begon het duel steeds meer te controleren. De bal werd goed in de ploeg gehouden en de bezoekers kregen de nodige kansen. Ruim een kwartier na rust nam O/16 zelfs de leiding. Uit een hoekschop werkte Achahbar de bal achter de doelman van de Limburgers. Roda ging daarop meer opportunistisch spelen en hanteerde de lange bal, maar het bracht Feyenoord niet in de problemen.

‘Een hele mooie overwinning’, sprak Taument tevreden. ‘Als er iets is wat ik mijn ploeg kan verwijten, is het dat we Roda te lang in de wedstrijd hielden. We benutten de kansen niet en maakten het onszelf daardoor onnodig lastig. Maar met 0-1 wegkomen bij de koploper, dat is prima.’

Roda JC B1 – Feyenoord O/16 0-1

57’ 0-1 Achahbar

Opstelling Feyenoord O/16: Snoek; Gomez Nieto, Rekik, Blokland (76’ Maatsen), Kongolo; Dercks, Ebecilio, Staas; Boëtius, Achahbar en Knoester.

STERK ONDER 15 NIET VOORBIJ NAC BREDA C1

Met NAC Breda C1 kreeg Feyenoord onder 15 zaterdag de nummer vier van de competitie op bezoek. Op Varkenoord verzuimde de ploeg van trainer Jeffrey Oost, die een stuk sterker was dan NAC, te winnen. De wedstrijd eindigde in 1-1.

‘Ondanks een prima spelopvatting en veel werklust is het niet gelukt om te winnen’, zei Oost na afloop. ‘Ik heb zo’n tien kansen gezien die er eigenlijk in moesten. Of dat een gebrek aan scherpte of geluk is weet ik niet. Het was vandaag in elk geval net niet.’ Al na twee minuten was O/15 erg dichtbij een voorsprong toen Jesse Driebergen de bal hard op de paal schoot.

De bezoekers hadden minder moeite om het net te vinden. Ondanks het Rotterdamse overwicht, kwam de ploeg uit Breda na tien minuten uit een hoekschop op voorsprong. Legio kansen waren voor Feyenoord daarna niet genoeg om de schade voor rust te herstellen. O/15 overspeelde de Bredanaars, maar verzuimde telkens de trekker over te halen.

Kort na rust had Faris Afifi het vizier wél op scherp. Aan de linkerkant maakte de aanvaller met een knappe kapbeweging de bal vrij en krulde hem bij de tweede paal in het doel. Feyenoord ging vervolgens op zoek naar een voorsprong, maar deed dat iets te gehaast waardoor het spel niet onaardig was maar een tweede treffer uitbleef.

Feyenoord O/15 – NAC Breda C1 1-1

11’ 0-1
42’ 1-1 Afifi

Opstelling Feyenoord O/15: De Fockert; Van de Ruit (22’ Groenbast), Cabral, Korporaal, Dorand; Ake, Thenu (45’ Hardeveld), Driebergen; De Vilhena, Robinson (53’ Medar) en Afifi.

UITSTEKENDE ZEGE ONDER 14 OP RODA JC C2

Met goed verzorgd voetbal en uitstekend aanvalsspel heeft Feyenoord onder 14 zaterdag Roda JC C2 met ruime cijfers verslagen. De Rotterdammers wonnen met 6-0. Opvallend was dat er zes verschillende doelpuntenmakers op het wedstrijdformulier stonden.

In verband met de weersomstandigheden werd in overleg met de scheidsrechter besloten niet de gebruikelijke drie keer 25, maar twee keer 35 minuten te spelen. Feyenoord stelde voor de rust de winst al veilig. De ploeg van trainer Rob Kurvers hanteerde een hoog tempo en creëerde veel kansen. Robbie Lenzini opende de score na een uitstekende pass van Gilberto da Silva na ruim tien minuten. Antonie Schoenmaker en Omar el Baad scoorden binnen het half uur de tweede en derde Rotterdamse treffer.

Nog voor de rust tilden Djazz Manusama en Ali Ulusoy de score naar 5-0. Na de pauze bleef het spel van Feyenoord goed en veranderde er niets in de krachtsverhoudingen op het veld. Kansen bleven zich aandienen, maar O/14 deed het op het natte Varkenoord wat rustiger aan. Alleen Polino Luiza Lubanzadio kwam op aangeven van Ackeo Liefden nog tot scoren en bepaalde de eindstand op 6-0.

‘Ik kan niet anders zeggen dan dat we uitstekend hebben gevoetbald’, blikte Kurvers terug op het duel. ‘In de voorgaande wedstrijden zag je nog dat we te slordig omgingen met de kansen, maar vandaag was de afronding prima.’

Feyenoord O/14 – Roda JC C2 6-0

12’ 1-0 Lenzini
22’ 2-0 Schoenmaker
25’ 3-0 El Baad
28’ 4-0 Manusama
31’ 5-0 Ulusoy
61’ 6-0 Luiza Lubanzadio

Opstelling Feyenoord O/14: Van Vliet; Ulusoy, Knoester, Da Silva (45’ De Vos), James (55’ Van der Pijl); El Baad, Lenzini, Eren; Schoenmaker (35’ Van den Berg), Manusama (45’ Luiza Lubanzadio) en Liefden.