AZ – Feyenoord in de media

Feyenoord.nl blikt na elke speelronde terug op de wedstrijd van Feyenoord, aan de hand van verslagen en reacties in de media. Een overzicht uit dagbladen en van websites, plus een samenvatting en reacties van Eredivisie Live. Deze keer: AZ tegen Feyenoord, eindstand: 1-1.
De Volkskrant:
De verdedigers Moisander en Moreno stralen ook onzekerheid uit, zoals bij de fraaie treffer van Cissé. De Ivoriaan heeft beterschap beloofd na de schorsing vanwege zijn domme rode kaart tegen Sparta. Feyenoord-coach Mario Been wekt de indruk dat iedereen het beter doet in de spits dan de afgeschreven Makaay en dus mag na Slory nu Cissé het proberen in de punt van de aanval. Na een perfecte steekpass van Fer ziet Cissé hoe de buitenspelval bij AZ te laat dichtklapt. Beheerst schuift hij de bal tussen de benen van doelman Romero door in het net: 0-1.

ANP:
In de tweede helft knokte AZ zich op karakter terug in de wedstrijd. Koeman bracht Pellè in het veld en met de Italiaan als aanspeelpunt toonde de ploeg van Koeman eindelijk wat beleving en agressiviteit. Tien minuten na rust schoot Brett Holman op aangeven van Stijn Schaars de gelijkmaker achter Darley (1-1).

GPD-bladen:
De Australiër Holman, wiens carrière ooit door Been werd gered toen die hem van Excelsior naar NEC haalde, was een plaag voor Feyenoord. Dat hij scoorde met zijn linker ('chocolade'-)been, waarmee hij destijds van Been meer moest oefenen omdat hij hem amper gebruikte, was opmerkelijk. Been: ‘Brett is een geweldige voetballer met een geweldige mentaliteit, een goeie jongen voor de groep ook. Ik zou hem er graag bij hebben.’

NRC Next:
Ron Vlaar stapte gistermiddag een tikje mopperig van het veld na het gelijkspel van Feyenoord tegen zijn oude werkgever AZ (1-1). ‘Ik ben een beetje klaar met het gezeik’, mompelde hij. Vlaar doelde op een harde overtreding van Stijn Schaars op Leroy Fer, vlak na rust. De aanvoerder van AZ kreeg van scheidsrechter Björn Kuipers de gele kaart, waar volgende de verdediger de rode kaart terecht was geweest.

AZ.nl:
‘Ik vond Feyenoord in de eerste helft rustiger spelen. Dat had ook te maken met hun vroege goal’, zei Ronald Koeman na afloop. ‘Wij misten in die fase de rust en het vertrouwen om het recht te kunnen zetten. Na rust werd het een echte wedstrijd en maakten we een fantastische goal. In de slotfase waren wij fysiek vermoeid en kreeg Feyenoord weer de overhand. Ik ben uiteindelijk niet ontevreden over de uitslag.’

Bekijk hier de samenvatting van AZ tegen Feyenoord en de reacties van Mario Been en Giovanni van Bronckhorst.